Beyşehir'de üniversite öğrencileri göl kıyısındaki su kuşlarını yemledi

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, üniversite öğrencileri donan Beyşehir Gölü'ndeki su kuşlarını yemledi.Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğrencileri, buz tutan gölde güçlükle yiyecek bulan...

03 Şubat 2022 Perşembe 16:28
Beyşehir'de üniversite öğrencileri göl kıyısındaki su kuşlarını yemledi

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, üniversite öğrencileri donan Beyşehir Gölü'ndeki su kuşlarını yemledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğrencileri, buz tutan gölde güçlükle yiyecek bulan sakarmeke, yeşilbaş ve çamurcunlara yemleme faaliyeti düzenledi.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, gazetecilere, Türkiye'nin en önemli gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü'nün oldukça zengin bir flora ve fauna çeşitliliğine sahip olduğunu söyledi.

Gölün yaşanan soğuklardan dolayı buz tuttuğunu hatırlatan Karaman, "Bundan dolayı göl havzasında yaşam süren su kuşlarının yem bulmakta güçlük çekiyor. Su kuşları, göl buzlu olduğu için yeterli besiyi bulamıyor. Ekolojik denge için son derece önemli bir konudur bu. Öğrencilerimiz bugün yemleme faaliyetinde bulunarak onlara yardımcı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.