Bilimsel araştırma projelerinde çalışacak öğrencilere burs imkanı

- Yükseköğretim Kurulunca, BAP Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle üniversitelerde bilimsel araştırma projelerinde görevlendirilecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilebilecek - Burs miktarı ise ilgili kanuna göre tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenmekte olan aylık burs tutarının yüzde 50 artırımlı tutarını geçmemek üzere YÖK Yürütme Kurulunca belirlenecek

07 Haziran 2018 Perşembe 13:41
Bilimsel araştırma projelerinde çalışacak öğrencilere burs imkanı

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle üniversitelerde yürütülen araştırma projelerinde görevlendirilecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilebilecek.

Yükseköğretim Kurumları BAP Hakında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Yükseköğretim Kurulunca, BAP Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle üniversitelerde bilimsel araştırma projelerinde görevlendirilecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilebilecek.

Burs miktarının üst sınırı, 5102 sayılı Kanun'a göre tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenmekte olan aylık burs tutarının yüzde 50 artırımlı tutarını geçmemek üzere YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.