"Bir gece ansızın bu oyunu bozarız" söyleşisi

- Güvenlik politikaları uzmanı Yarar: - "Normalde mayınlı bir arazide ilerleme hızı günlük 150 metredir. Bizim askerlerimiz farklı farklı cephelerde aynı anda neredeyse 6-7 kilometre kadar girdiler"

12 Şubat 2018 Pazartesi 22:30

ANKARA (AA) - Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Normalde mayınlı bir arazide ilerleme hızı günlük 150 metredir. Bizim askerlerimiz farklı farklı cephelerde aynı anda neredeyse 6-7 kilometre kadar girdiler." dedi.

Keçiören Belediyesi tarafından, Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Bir gece ansızın bu oyunu bozarız" adlı söyleşi yapıldı.

Söyleşide konuşan Yarar, Türkiye'nin artık oyun bozma aşamasını geçip, oyun kurduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bölgede 3 bin 500 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdiğini ve 2 bin kilometrelik bir alanı kurtardığını ifade eden Yarar, "Biz o gün de oyun bozduk. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği ifadeyle 'Biz artık bu sınırlarda terörist istemiyoruz.' Bize kim kefen biçmek istiyorsa biz o kefeni onlara giydirmeye gidiyoruz. Afrin'e hepimiz böyle bakacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Uyuyan devi uyandırdılar." sözünü hatırlatan Yarar, asıl korkunun da zaten Türkiye'nin uyanması olduğunu ifade etti.

Yarar, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağını işgal etmeyi düşünmediğini ama gönülleri fethetmede sınırlarının olmadığını vurgulayarak, "Bundan sonra bizim nerede duracağımızı, hangi gönülleri fethedeceğimizi toplumun kendisi karar verecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu kadar büyük savaş tecrübesine sahip başka bir ordu yok"

Söyleşide seyircilerden gelen soruları da cevaplayan Yarar, Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nda nasıl bir ilerleme kaydettiğine yönelik soru üzerine, şunları söyledi:

"Normalde mayınlı bir arazide ilerleme hızı günlük 150 metredir. Bizim askerlerimiz farklı farklı cephelerde aynı anda neredeyse 6-7 kilometre kadar girdiler. Çünkü o kadar uzun yıllardan beri bu tip olaylarla karşılaştılar ki... Şu anda Türk ordusunun, eğitilmiş olan kişilerin tamamının savaş tecrübesi var. Dünyada bu kadar büyük savaş tecrübesine sahip başka bir ordu yok."

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, söyleşinin ardından Yarar'a plaket takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.