Bolu - Ankara karayolu ulaşıma kapandı!

Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda TIR kaydı. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünü ulaşıma kapattı.

19 Ocak 2022 Çarşamba 12:14
Bolu - Ankara karayolu ulaşıma kapandı!

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Kar yağışı, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunda tipi şeklinde etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiği bölgede, bazı araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı özellikle Kaynaşlı, Bakacak, Darıyeri Hasanbey, Karanlıkdere, Sarıçökek mevkilerinde etkisini artırırken, D-100 kara yolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Anadolu Otoyolu'nda ise ağır tonajlı araçların kontrollü geçişi sağlanıyor. Karayolları ekipleri, otoyolda ve D-100 kara yolunda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Trafik polisleri de sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor.

BOLU ANKARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda TIR kaydı. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünü ulaşıma kapattı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Öte yandan Bolu'da TEM Otoyolu’nda kar yağışından dolayı yoldan çıkarak bariyerlere çarpan otobüste kapılar açılmayınca mahsur kalan 27 yolcu, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Kaza, dün gece TEM Otoyolu Dörtdivan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Van'a seyir halinde olan Bahattin Cancan idaresindeki 35 AAE 560 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı sebebiyle yoldan çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazada otobüste bulunan yolcular yara almazken, çarpmanın etkisiyle otobüsün kapıları açılmadı. Yolcuların mahsur kaldığı otobüste kurtarma çalışması yapılması için olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin bariyerleri kesmesi sonucu kapıları açılan otobüsteki 27 yolcu güvenli şekilde tahliye edildi. Otobüs, vinç yardımıyla yola çekilmesinin ardından yoluna devam etti.

İSTANBUL'DA DA BAZI İLÇELERDE ULAŞIM AKSADI

Çatalca'da gece boyunca devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Çatalca'nın bazı mahallelerinde yolda kalan araçlar traktörlerle çekilerek, kurtarıldı.

SAKARYA, DÜZCE, BARTIN, ZONGULDAK'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR!

Sakarya, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta etkili olan kar nedeniyle 796 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Sakarya'da Geyve ilçesinde 17, Kocaali'de 15, Taraklı'da 12, Akyazı'da 10, Hendek'te 7 ve Pamukova'da 6 olmak üzere 67 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kırsal bölgelerdeki mahalle yollarında ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük

Karabük'te Yenice'de 28, Merkez'de 33, Ovacık'ta 41, Eskipazar'da 43, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde 52'şer olmak üzere 249 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın

Bartın'da etkisini artıran kar yağışı yüzünden 138 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Ulus'ta 68, Merkez'de 51, Kurucaşile'de 10 ve Amasra'da 9 köy yolunu açma çalışmaları, İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekiplerince yürütülüyor.

Zonguldak ve Düzce

Zonguldak'ta 154 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Devrek'te 60, Ereğli'de 29, Çaycuma'da 27, Alaplı'da 13, Merkez'de 10, Gökçebey'de 8 ve Kozlu'da 7 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele görevlileri, kapalı köy yollarını açmak için greyder, yükleyici, dozer, kar bıçaklı kamyonla 48 ekip halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce'de ise 278 köyden 188'i ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, 51 iş makinesi ve 180 personelle karla mücadele çalışması yürütüyor.

KARADENİZ'DE DE ULAŞIM DURDU

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

Karadeniz Bölgesi'nde soğuk hava ile birlikte kar yağışının etkisi arttı. Yağış nedeniyle Giresun'da 492, Gümüşhane'de 267, Trabzon'da 250, Rize'de 239, Sinop'ta 206, Ordu'da 76, Artvin'de 73, Bayburt'ta 41 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kapanan köy ve mahallelerdeki yollar için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, bölge halkını kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor. Öncelik ise hastaların bulunduğu mahalle ve köylerdeki yollara veriliyor. 

SERDUVAL GEÇİDİ'NDEN ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN YOK

Akdeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi'nde dünden bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Bölge Trafik ekipleri, seyir halindeki araçları Alahan ve Sertavul Geçidi'nde durdurarak, otomobil ve küçük araçlara kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyarıyor. Karayolları ekipleri, yoldaki kar ve buzlanmayı önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sertavul Geçidinde iş yerleri bulunan esnaf ise yolların kapalı olduğundan dolayı evlerine gidemediklerini, iş yerlerinde kalmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir ekipleri ise kırsal mahalle yollarının kapanmaması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

KONYA - ANTALYA YOLUNDA ULAŞIM NORMALE DÖNDÜ

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanan Konya-Antalya kara yolunda trafik akışı normale döndü. Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Antalya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Kara yolları ekiplerinin yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından yol trafiğe açıldı. Polis ekipleri, yaşanabilecek trafik kazaları nedeniyle yolun trafiğe kapanmaması için sürücüleri dikkatli gitmesi ve araçlarında zincir bulundurması konusunda uyarıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.