Borsa İstanbul'da gong Europen için çaldı

- Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun: - “Europen, yaklaşık 550 milyon TL’lik halka arz tutarı, 74 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir” - Europen Yönetim Kurulu Başkanı İdris Nebi Hatipoğlu: - “Yeni yatırımların startını bugünden itibaren veriyoruz. 2023’te de temel atacağız. Bu halka arzın şirket açısından yeni yatırımlara fon sağlamanın dışında kurumsallaşma anlamında bize çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz”

08 Haziran 2022 Çarşamba 12:43
Borsa İstanbul'da gong Europen için çaldı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Europen, yaklaşık 550 milyon TL’lik halka arz tutarı, 74 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir.” dedi.

Borsa İstanbul'da gong Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzı için çaldı.

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, Europen’in hikayesinin aslında tam bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, yıllar önce, kurulduğu günden bugüne gelene kadar her gün bir taş daha koyarak, her gün bir adım daha ileriye giderek, şirketin faaliyetlerini geliştirerek, büyüterek, sektörün en önemli paydaşlarından biri olduğunu kaydetti.

Ergun, Europen’in, ihracatı, üretimi, yatırımı ve istihdamıyla Türkiye ekonomisine önemli bir değer kattığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu başarısını İSO 1000 listesine girerek de tescil ettirmiştir. Bugün bu halka arzla birlikte hem finansal yapısını hem de kurumsal yapısını güçlendirecek önemli bir adım daha atmıştır. Eminim ki bu önemli adım Europen’in başarısını daha da yukarıya taşıyacaktır. Bu halka arz ile birlikte Europen’in başarısına, geleceğine güvenen yatırımcıların Europen’e katacağı güç ile birlikte, Europen büyümesini daha sağlıklı bir şekilde devam ettirirken, kendisine güvenen yatırımcıların tasarrufları da şirketle beraber güvenle büyüyecektir. Europen, yaklaşık 550 milyon TL’lik halka arz tutarı, 74 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir.”

Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Korkmaz Ergun, “Europen’e Borsamız ailesine ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sermaye piyasalarına hayırlı olsun.” dedi.

- “Yatırımcılarımızın bizimle birlikte kazanmasını arzu ediyoruz”

Europen Yönetim Kurulu Başkanı İdris Nebi Hatipoğlu ise halka arz hikayesinin 2 sene önce başladığını, buna karar verdikten sonra sıkı bir çalışma ile çocukluk arkadaşı Garanti Yatırım Genel Müdürü Utku Ergüder’in de destekleriyle bu süreci bugüne kadar getirdiklerini anlattı.

Halka arz sürecinde yaşanılanlardan daha çok, halka arz sonrası yapılacakların önemli olduğunu ifade eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“Halka arzda 75 bin yeni ortağımız oldu ve bizim bu saatten sonra yükümüz daha da ağırlaştı, sorumluluğumuz arttı. Şirketimizi en iyi şekilde yöneterek yatırımcılarımızın bizimle birlikte kazanmasını arzu ediyoruz. Tabii ki gelen fon, şirketin tamamen kasasına girmiş durumda. Bu halka arzdan gelen parayla, fonla yeni yatırımlar yapılacak. Bunların planları yapıldı. 2023 yılında başlayacak yatırımlarla şirketimizin hem sürdürülebilir karlılığı hem de verimliliği açısından çok büyük katkılar sağlayacak. Yeni yatırımların startını bugünden itibaren veriyoruz. 2023’te de temel atacağız. Bu halka arzın şirket açısından yeni yatırımlara fon sağlamanın dışında kurumsallaşma anlamında bize çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.”

Hatipoğlu, Europen’in dışarıdan tanınan markasıyla sadece PVC kapı, pencere sektöründe olduğunun anlaşıldığını ama arkasındaki büyük gücün 1960’lı yıllardan gelen cam sektöründeki faaliyetleri olduğunu vurguladı.

Europen’in Eskişehir'de 5 üretim tesisiyle 1.550 çalışanıyla faaliyet gösterdiğini anlatan Hatipoğlu, yeni yatırımlarla da bunları daha ileriye götüreceklerini ve daha büyük bir şirket olacaklarını söyledi.

Bu arada, birincil halka arz sürecini 2-3 Haziran’da geçen ve 16,25 TL’den 671 milyon TL talep toplayan Europen’in halka arzı başarı ile tamamlandı. Europen’in halka arzına 73 bin 755 yatırımcıdan talep geldi. Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,01 oldu. Borsa İstanbul’da işlem görecek olan Europen’in (EUREN) halka arzını Garanti Yatırım gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.