Bünyan'da aylık 87 bin metreküp atık su arıtılıyor

KAYSERİ (AA) - Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, faaliyete geçen Bünyan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin aylık ortalama 87 bin metreküp atık suyu arıttığını belirtti. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altun,...

11 Ocak 2021 Pazartesi 15:46
Bünyan'da aylık 87 bin metreküp atık su arıtılıyor

KAYSERİ (AA) - Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, faaliyete geçen Bünyan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin aylık ortalama 87 bin metreküp atık suyu arıttığını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altun, yetkililerinden tesisle ilgili bilgi aldı.

Tesisin yüzde 80 kapasite ile faaliyete geçtiğini anlatan Altun, şunları kaydetti:

"Kaynaklarımızı aylık ortalama 87 bin metreküp atık sudan kurtaran tesisi inceledik. İlçemizde kanalizasyon atıklarının, başta Bük ve Keser deresi olmak üzere çevreden geçen derelere bırakılması en önemli sorunlardan biriydi. Yapılan atık su şebekesi, kolektör hattı ve arıtma tesisi ile bu sorun artık ortadan kaldırılmış oldu. Tesise giriş suyu ve çıkış suyu kıyaslandığında nasıl bir çevre kirliliğinin önüne geçildiğine bizzat şahit olduk."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.