Büyükelçilerden KAYSO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Slovenya, Yeni Zelanda, İrlanda, Hırvatistan ve Estonya'nın Ankara büyükelçileri, Kayseri Sanayi Odasını (KAYSO) ziyaret etti. KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo...

17 Şubat 2021 Çarşamba 10:45
Büyükelçilerden KAYSO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Slovenya, Yeni Zelanda, İrlanda, Hırvatistan ve Estonya'nın Ankara büyükelçileri, Kayseri Sanayi Odasını (KAYSO) ziyaret etti.

KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo başkanlığında temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton, Estonya Büyükelçisi Annely Kolk ve İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile bir araya geldi.

Büyükelçileri KAYSO'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Büyüksimitci, Kayseri'nin ihracatında Avrupa Birliği'nin birinci sırada, ithalatında ise ikinci sırada yer aldığını, dolayısıyla ticaretin büyük bir bölümünün AB ülkeleri ile yapıldığını belirtti.

Bu ticaret hacmini geliştirmek için birtakım kısıtlamalar olduğuna dikkati çeken Büyüksimitci, "Özellikle iş adamlarına vize konusunun rahatlatılması ticaretimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin AB'nin içerisinde olması hem bizim açımızdan hem de AB açısından faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Bu konuda da sayın büyükelçilerimizden değerli desteklerini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo ise ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek ve bu doğrultuda görüşmeler yapmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini aktardı.

Vize konusunda Türk iş insanlarına ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını ancak şu an salgından dolayı bazı aksaklıklar yaşandığını anlatan Seligo, "Bu süreç sona erdiğinde vize konusunda fazla sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Yine de sorun olursa iletişime geçerek sorunu çözebiliriz." ifadelerini kullandı.

İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness ise ülke olarak Türkiye'yi AB'de görmek istediklerini belirterek, serbest vize uygulamasını desteklerini belirtti.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton da Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki ticaret hacminin düşük olduğunu, bunu yükseltmek için özellikle tarım ve iletişim alanında iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Annely Kolk ise küçük bir ülke olsalar da Türkiye ile birçok alanda iş birliği yapabileceklerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.