Büyükelçilerden KTO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Slovenya, Yeni Zelanda, İrlanda, Hırvatistan ve Estonya'nın Ankara büyükelçileri, Kayseri Ticaret Odasını (KTO) ziyaret etti.KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo...

16 Şubat 2021 Salı 09:55
Büyükelçilerden KTO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Slovenya, Yeni Zelanda, İrlanda, Hırvatistan ve Estonya'nın Ankara büyükelçileri, Kayseri Ticaret Odasını (KTO) ziyaret etti.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo başkanlığında temaslarda bulunmak üzere kente gelen büyükelçiler, Slovenya Cumhuriyeti Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü ve Slovenya Büyükelçiliği Ekonomik İlişkiler Danışmanı Bengü Yüksel'in de yer aldığı ziyarette KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı.

Ziyarette Başkan Gülsoy, Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi ve yüzyıllık sanayi tecrübesiyle kadim bir şehir olduğunu anlattı.

KTO'nun 125 yaşında ve 21 bin üyeli şehrin en büyük meslek örgütü olduğunu ifade eden Gülsoy, şunları kaydetti:

"Odamızın tarihi 4 bin 500 yıl öncesine dayanır. Kültepe-Kaniş'de yapılan kazı çalışmalarında bulunan tabletlerde ilk yazılı senedi, ilk aile anayasasının ve kurumsal yapının yazıldığı aynı zamanda 'bitkarim' adı altında bir sivil toplum kuruluşunun olduğu, buraya üye olmayanların ticaret yapamadığı tabletlerden anlaşılmaktadır. İlk uluslararası fuar Yabanlu Pazarı adı altında Kayseri'de gerçekleştirilmiştir. Bugün ise 3 organize sanayi bölgesi, 4 üniversitesi ile Türkiye'nin tam ortasında olan şehrimiz, 2 milyar 572 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmıştır."

5 ülke ile 2020 yılında yapılan ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Gülsoy, ticaret hacmini daha üst seviyelere çıkarma arzusunda olduklarını aktardı.

Büyükelçi Primoz Seligo da Kayseri ile Slovenya arasındaki ticaret hacminin çok az olduğunu, ticari iş birliği yapılabilecek konular bulunduğunu kaydetti.

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ise Hırvatistan'da son zamanlarda gerçekleştirilen büyük projelerin Türk işadamları ile yapıldığını belirterek, "Bir liman projesinde Türklerle birlikte çalışmaktayız. Bu, Kovid-19'un doğurduğu bir fırsat diyebilirim. Salgın sonrası İtalya limanları kapandı. Hırvat limanlarına yönelim oldu. Türkiye, Avrupa'daki en büyük lojistik sektörüne sahip deneyimli bir ülke." ifadelerini kullandı.

İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness de fırsatları değerlendirmeye açık olduklarını belirtti.

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Annely Kolk ise "Estonyalılar için Erciyes Dağı'nın çok güzel bir turistik alan olacağını düşünüyorum. Antalya'ya gitmektense Kayseri'nin kültürel hazinelerini keşfetmek daha önemli. Turistik ve kültürel ilişkilerle ikili ilişkilerimizin artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton da ticari ilişkileri geliştirmek için daha sık bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti.

Ziyaret sonunda büyükelçilere Kayseri pastırması ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.