Büyükkılıç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç'i ağırladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç'i makamında ağırladı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç tarafından belediye girişinde...

28 Haziran 2021 Pazartesi 16:28
Büyükkılıç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç'i ağırladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç'i makamında ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç tarafından belediye girişinde karşılanan Alagiç'e çiçek takdim edildi.

Büyükkılıç, Büyükelçi Alagiç'e belediye fuaye alanında açılan Mekke'de Müslümanların kıblesi olan Kabe üzerindeki ayetlerin işlenerek tablo haline gelen ve 19 eserin yer aldığı sergiyi gezdirdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Büyükkılıç, Kayseri tarihi hakkında bilgiler verdi.

İlk kez Kayseri'ye geldiğini belirten Alagiç ise Kayseri'nin gücünü bildiklerini, meşhur bir şehir olduğunu belirtti.

Kayseri'de olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Alagiç, şunları kaydetti:

"Ülkelerimiz arasındaki çok güzel ve güçlü ilişkilerin yanı sıra Kayseri'nin yeri de çok önemli. Her zaman destekçi olduğunuzu biliyoruz ve bunu her yerde gündeme getiriyoruz. Aynı zamanda iş adamları ve başka heyetler de yıllardır Bosna'ya geliyor, ilişkiler gelişiyor. Onlara bir katkıda bulunmak için bugün sizinle buradayız. Tabi Kayseri'nin Bosna-Hersek'te birkaç tane kardeş şehir ve ilçeleri var, bunlar da ikili ilişkileri ciddi bir anlamda geliştiriyor. Ortak iş birliği yapabileceğimiz, birbirimizden güç alabileceğimiz dayanışma, kardeşlik ve dostluk içerisinde çok güzel işler başardık, başarıyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz."

Büyükkılıç, Alagiç'e Kültepe'deki kazılarda çıkarılan tabletlerin replikası ile kursiyerlerin dokuduğu, doğal kök boyalı el dokuması halı hediye etti.

Alagiç de Büyükkılıç'a Bosna kahvesi ve bakır fincan takımı hediye etti. Büyükkılıç kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu söylerken, Alagiç de "40 yıl nedir, sizin hatırınız biz de 4 bin yıl." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.