Büyükkılıç, gilaburunun faydalarına dikkati çekti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte yetiştirilen gilaburunun kalp sağlığından böbrek taşlarına kadar vücuda sağladığı şifaların saymakla bitmeyeceğini bildirdi.Büyükkılıç, yaptığı...

12 Ekim 2021 Salı 11:34
Büyükkılıç, gilaburunun faydalarına dikkati çekti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte yetiştirilen gilaburunun kalp sağlığından böbrek taşlarına kadar vücuda sağladığı şifaların saymakla bitmeyeceğini bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, lezzetler diyarı Kayseri'nin dünyaca tanınması gereken bir mutfağa sahip olduğunu belirtti.

Akkışla ve Bünyan ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilen gilaburu meyvesinin ekim ayı itibarıyla hasadına başlandığını aktaran Büyükkılıç, "Gilaburu meyvesinin vücudumuza sağladığı şifalar saymakla bitmez. Doktor bir belediye başkanı olarak katkı maddeli içeceklerden uzak durmanızı ve gilaburu suyu tüketmenizi tavsiye ediyorum. Sağlık açısından çok büyük faydaları vardır. En büyük faydası böbrek taşı konusunda, böbrek taşını oynattığı ve düşürdüğü bilim insanları tarafından kesinleşmiş görünüyor. Kalp sağlığı, şeker hastalığı, antidepresan olarak bütün hastalıklarda kullanılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye gilaburu üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Kayseri'de, Gilaburu İşleme ve Paketleme Tesisi'nin kurulması için ORAN Kalkınma Ajansına sunulmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede, Kayseri Büyükşehir Belediyesi en büyük paydaş rolünü üstlenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.