Büyükkılıç, Kapadokya Ekspresi'nin son durağının İncesu olacağı açıkladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesine Kapadokya Ekspresi geleceği müjdesini vererek, İncesu ve Kayseri değerlerinin turistlere sunulacağını belirtti.Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada...

03 Kasım 2021 Çarşamba 14:28
Büyükkılıç, Kapadokya Ekspresi'nin son durağının İncesu olacağı açıkladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesine Kapadokya Ekspresi geleceği müjdesini vererek, İncesu ve Kayseri değerlerinin turistlere sunulacağını belirtti.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada 150'inci Yılda 150 Proje planlaması içerisinde yer alan Kapadokya Ekspresi'ne ilişkin özel sektörün bir çalışması olduğunu ve bu çalışma ile büyük olasılıkla şubat ayında Kapadokya Ekspresi'nin yola çıkacağını kaydetti.

Kapadokya Ekspresi'nin son durağının İncesu olacağını aktaran Büyükkılıç, "Malumunuz Kapadokya Ekspresi bizim 150 projemizden biriydi. Bu projeyle ilgili bizim yapacağımız çalışmalar var iken özel sektörün bu konuda yapmış olduğu bir çalışma ile büyük olasılıkla şubat ayında İstanbul’dan çıkacak olan Kapadokya Ekspresi adeta Kayseri'nin tatlarıyla, gastronomik ürünleri ile adım adım Anadolu'ya gelecek, İncesu'da son bulacak." ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki tarihi zenginlikleri insanların uğrak yeri haline getirmek için çabaladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kapadokya Ekspresi çok önemli bir destinasyona hizmet verecek. Buraya gelen turistler, Kapadokya'yı, Erciyes'i, Kayseri merkezini, İncesu merkezini, Soğanlı'yı, Sultan Sazlığı'nı görebilecek. Malumunuz bölgede balon turizmini başlattık. 8 firma ruhsat aldı. İsteyen oradaki faaliyetlere de katılabilir. Olmadı, kayak turizmi için Erciyes'e çıkacak. Şimdi böyle bir destinasyon gerçekten hak ettiği yere ulaşacak. Biz de bu tarihi zenginlikleri, insanların uğrak yeri haline getirmek için çırpınıyor, çabalıyoruz. Şehrimizi seviyoruz, bizi seven, güvenen hemşehrilerimize layık olma yolunda 16 ilçe belediyesi el ele, gönül gönüle diyor, yolumuza devam ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.