Büyükkılıç, kardeş şehir protokolü için Libya'ya gitti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları ve iş insanlarıyla sanayi, ticaret ve kültürel alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında Libya'ya gitti.Belediyeden...

20 Eylül 2021 Pazartesi 14:54
Büyükkılıç, kardeş şehir protokolü için Libya'ya gitti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları ve iş insanlarıyla sanayi, ticaret ve kültürel alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında Libya'ya gitti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri, endüstri, ticaret ve kültürel alanda ilişkileri geliştirmek için Libya'nın Misurata şehri ile kardeş şehir oluyor.

Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve iş insanlarının yer aldığı heyet, kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik protokol için Libya'nın Misurata kentine gitti.

Büyükkılıç, Misurata ile 14 maddelik kardeş şehir protokolü imzalayacak.

Kardeş şehir protokolü kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Misurata Belediyesi, kültürel bilgi, bilim, teknoloji, ekonomi, sanayi, planlama, sanat, çevre, sağlık, eğitim, spor, turizm gibi alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti ile Libya devleti arasında kardeş şehir ilişkisini tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkiler üzerine çalışmalar yürütecek.

Libya'nın kuzeybatısında yer alan bir liman kenti olan Misurata, Libya Türklerinin ana merkezi kabul ediliyor, şehrin 3'te 2'si Türklerden oluşuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.