Büyükşehir Belediyesi Erciyes Dağı'nı kitaplaştırdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf sanatçısı ve yazar Dursun Çiçek'in fotoğraflarını "Erciyes Dağı" adıyla kitaplaştırdı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Şehir Kültür Sanat"...

16 Aralık 2020 Çarşamba 13:13
Büyükşehir Belediyesi Erciyes Dağı'nı kitaplaştırdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf sanatçısı ve yazar Dursun Çiçek'in fotoğraflarını "Erciyes Dağı" adıyla kitaplaştırdı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Şehir Kültür Sanat" ve "Düşünen Şehir" adlı dergilerin genel yayın yönetmenliğini yapan Çiçek'in Erciyes Dağı kitabında şehrin dört bir tarafındançekilmiş 260 fotoğraf yer alıyor.

Açıklamada görüşleri yer verilen Çiçek, Kayseri'yi anlamanın Erciyes'i anlamaktan geçtiğini belirtti.

Bir dağın bir şehir üzerindeki etkisi ve belirleyiciliğinin şehrin görünümü, kültürü, sanatı ve hatta toplumsal karakteri ile de yakından ilgili olduğunu anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Çünkü Erciyes sadece bir dağdan ibaret değildir, o bir ruhun mücessem halidir. Dolayısıyla kitapta 260 fotoğraf ile seyredeceğiniz ve okuyacağınız fotoğraflar, gönül dağından Erciyes'e, Erciyes'ten de gönüllere akan, insanda insanlaşan tecelli ve tezahürlerdir. İnsanın sırrı ile dağın sırrının kesiştiği anlar ve emanetin bugünkü muhatabı ile ilk muhatabının birbirinde mücessem hale gelişidir. Bu eserde Erciyes Dağı'nın ihtişamı, heybeti ve güzelliği resimlerle anlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan Erciyes Dağı kitabının kapak ve tasarımı ise Ali Saraçoğlu'na ait.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.