Büyükşehir Belediyesi Kayseri Kalesi'ne "empati parkuru" kurdu

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince bedensel engeli vatandaşları daha iyi anlayabilmek adına "empati parkuru" oluşturuldu.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, tarihi...

06 Haziran 2022 Pazartesi 12:59
Büyükşehir Belediyesi Kayseri Kalesi'ne

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince bedensel engeli vatandaşları daha iyi anlayabilmek adına "empati parkuru" oluşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, tarihi Kayseri Kalesi’nde kurulan empati parkurunda, çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan vatandaşlara farkındalık imkanı sağlandı.

Parkurda gözleri bağlanan, kulakları kapatılan ve tekerlekli sandalyeye oturtulan vatandaşlar, engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamaya ve empati kurmaya çalıştı.

Üniversite öğrencilerinin gönüllü görev yaptığı etkinlikte, kaleyi ziyaret eden vatandaşların çoğu, empati parkurunu deneyimledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.