Büyükşehir Belediyesinden 15 Temmuz temalı sergi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi" açtıklarını duyurdu.Büyükkılıç, yaptığı...

13 Temmuz 2021 Salı 16:42
Büyükşehir Belediyesinden 15 Temmuz temalı sergi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi" açtıklarını duyurdu.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016’da birlik ve beraberlikle yoğrulan imanlı yüreklerin kahramanlık ruhunu eşsiz bir sergiyle sanata yansıttıklarını belirtti.

KAYMEK tarafından 15 Temmuz temalı sergi hazırlandığını aktaran Büyükkılıç, "İletişim Başkanlığınca yürütülen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programlarının bu yılki temasının 'Türkiye Geçilmez' olarak belirlenmesi vesilesiyle KAYMEK de 15 Temmuz ruhunu yansıtan sergiye, '15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi' adını vermiştir." ifadelerini kullandı.

Sergide birbirinden önemli el emeği göz nuru 47 eserin sergileneceğini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Anadolu'yu yurt edindiğimiz, bu topraklar uğruna nice canlar verdiğimiz, şanlı tarihimizin dönüm noktaları olan ve dünya tarihine de iz bırakan Malazgirt, Miryokefalon, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve 15 Temmuz gibi zaferlerimizi kronolojik olarak işleyen ve belirlenen tema çerçevesinde çalışılan sanat eserleri, kahramanlarımızı, kahramanlıklarımızı ve mukaddes değerlerimizi yansıtmaktadır. Sergide 32 KAYMEK eğitmeninin, 2 kursiyerin 26 el sanatı branşında icra ettikleri 41 eser ve KAYMEK tarafından düzenlenen 'Sanata Yansıyan 15 Temmuz Resim ve El Sanatları' yarışmasında 2 farklı kategoride dereceye giren 6 yarışmacının eserleri ile birlikte toplam 47 eser sergilenecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.