Büyükşehir Belediyesinden Oruçreis Mahallesi'nde modern dönüşüm

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki hak sahipleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde...

15 Ağustos 2021 Pazar 11:58
Büyükşehir Belediyesinden Oruçreis Mahallesi'nde modern dönüşüm

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki hak sahipleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yürütülen kentsel dönüşümün devletin sağladığı bir kolaylık ve imar yöntemi olduğunu ifade etti.

Mevcut yapıların ve mülkiyetlerin tespitlerinin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nca tamamlandığını aktaran Elcuman, yapılacak konutların günümüz modern ihtiyaçlarına göre tasarlanmış mimariler olacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp ise güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması sağlanacağını kaydederek, riskli alan ilanı sağlanan alanda bulunan hak sahiplerine uzlaşma kriterlerini anlattı.

Alp, 572 dairenin yapım ihalesinin TOKİ tarafından 7 Eylül'de yapılacağını aktardı.

Uzlaşma görüşmeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis tarafından alınacak karar doğrultusunda herkese eşit ve şeffaf bir şekilde yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.