Çankaya Belediyesi'nden, Cumhuriyet'in 100. yılına özel Atatürk Anıtı

- Eskişehir yolu üzerinde yaptırılan 12 metre yüksekliğindeki Atatürk Anıtı törenle açıldı

29 Ekim 2023 Pazar 16:25
Çankaya Belediyesi'nden, Cumhuriyet'in 100. yılına özel Atatürk Anıtı

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesince, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında, Eskişehir yolu üzerinde yaptırılan 12 metre yüksekliğinde Atatürk Anıtı törenle açıldı.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Yolu üzerinde inşa edilen anıt, 10 metrelik Atatürk silueti ile toplam 12 metre yükseklikten oluşuyor.

Anıtın açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk'ü hem çalışarak, hem düşünsel olarak hem de fikir bazında savunduklarını belirterek, Atatürk'ün adını, anıtlarda, tesislerde yaşatmak için gereğini yaptıklarını söyledi.

Taşdelen, "Atatürk sevgisini yüreğimizden almaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Anıtımız, Cumhuriyet'in evi Çankaya'ya çok yakıştı." ifadesini kullandı.

Anıtın yapıldığı alana yeni dönemde belediye binası yapacaklarını kaydeden Alper Taşdelen, yeni binanın temelinin gelecek dönem atılacağını bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.