Çankırı Valisi Ayaz, kontrollü normalleşme döneminde vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "Yeni dönemin adı kontrollü sosyal hayat, kontrollü normalleşme. Onun için vatandaşlarımıza özellikle istirhamımız tedbiri elden bırakmamaları." dedi.Kovid-19 risk haritasına göre...

04 Mart 2021 Perşembe 18:34
Çankırı Valisi Ayaz, kontrollü normalleşme döneminde vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "Yeni dönemin adı kontrollü sosyal hayat, kontrollü normalleşme. Onun için vatandaşlarımıza özellikle istirhamımız tedbiri elden bırakmamaları." dedi.

Kovid-19 risk haritasına göre "orta riskli" iller arasında bulunan Çankırı'da Vali Ayaz, kentteki alışveriş merkezini, kafe ve restoranları denetledi.

Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların normalleşme sürecinde dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Ayaz, "Yeni dönemin adı kontrollü sosyal hayat, kontrollü normalleşme. Onun için vatandaşlarımıza özellikle istirhamımız, tedbiri elden bırakmamaları. Biraz daha yolumuz var. Artık ışığın göründüğünü, bu işin sonuna doğru yaklaştığımızı değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Çankırı'nın vaka sayılarında iyi durumda olduğunu, yeni normalleşme sürecinde vaka artışı yaşanmaması için gayret göstereceklerini dile getiren Ayaz, "Aldığımız her kararın etkisini iki hafta içinde görüyoruz. İki hafta sonra açıklanan yeni haritada yeni rakamı göreceğiz inşallah. Bu hafta, geçen haftaya göre stabil gidiyor. Şimdi işletmeler açıldı, bir miktar daha yükseliş görebiliriz. Tedbirlere riayet edeceğiz. Aşı olan vatandaşlarımız da tedbiri elden hiçbir hal ve şartta bırakmayacaklar." ifadelerini kullandı.

Vali Ayaz, Çankırı'da mutasyonlu koronavirüs vakasında da artış olduğunu ifade ederek, "25 mutasyonlu tespitimiz var. Virüs mutasyonlu da olsa mutasyonsuz da olsa tedbirler aynı. Maskemizi takacağız, mesafemizi koruyacağız, hijyene dikkat edeceğiz. Yeninin en büyük riski, bulaşın hızlı olması. Eskiden belki yakın mesafeden 15 dakika maskesiz temas derken, yeni virüste 5 dakikaya iniyor. Onun için ekstra dikkat gerekmekte." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.