Çankırı'da belediye personeli ve vatandaşlar güne İstiklal Marşı okuyarak başladı

ÇANKIRI (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Çankırı'da belediye personeli ve vatandaşlar, güne İstiklal Marşı okuyarak başladı.Çankırı Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın...

12 Mart 2021 Cuma 09:47
Çankırı'da belediye personeli ve vatandaşlar güne İstiklal Marşı okuyarak başladı

ÇANKIRI (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Çankırı'da belediye personeli ve vatandaşlar, güne İstiklal Marşı okuyarak başladı.

Çankırı Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla belediye binası önünde tören düzenlendi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine, milletin bağımsızlığına ve Türk ordusuna olan inancını kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu taşıdıklarını söyledi.

Bu yılın "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesinin önemine değinen Esen, "Bu dizelerin yazılıp kabul edildiği 12 Mart 1921'den bu yana tam bir asır geçti. İstiklal Marşı, yalnızca bir şiir değil, bir milletin ölümü göze alarak bağımsız ve hür yaşama mücadelesidir. Milletimizin o günkü heyecanının ifadesidir." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." sözünü hatırlatan Esen, Çankırı Belediyesinin görevini layığıyla yerine getireceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından belediye personeli ve vatandaşların okuduğu İstiklal Marşı, kent genelindeki 100 hoparlörden de yayınlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.