Çankırı'da Türkiye Çevre Haftası etkinliği düzenlendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Karatekin Parkı'nda düzenlenen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Selim Boyraz, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir...

06 Haziran 2022 Pazartesi 15:28
Çankırı'da Türkiye Çevre Haftası etkinliği düzenlendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karatekin Parkı'nda düzenlenen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Selim Boyraz, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığını söyledi.

İklim değişikliği ile mücadelenin, dünyanın hep birlikte çözebileceği bir sorun olduğu için sera gazı emisyonlarındaki artış ve azalışların sürekli ölçülerek kayıt altına alınması gerektiğini belirten Boyraz, "Bizler doğal kaynaklarımızı kullanırken yeteri kadar, ihtiyacımız kadar kullanmalıyız. Özellikle eğimli ve ormanlık alanlarda tabiatın dengesini bozacak faaliyetlerde bulunmamalıyız. Atacağımız her adımı çocuklarımızı ve bizden sonraki nesilleri düşünerek atmalı, onlara güzel bir çevre ve yaşanabilir bir gezegen bırakmalıyız. Türkiye Çevre Haftamızın kutlu olması dileğiyle hepinize yaşam kalitesi yüksek sağlıklı ömürler diliyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından 125. Yıl Anaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu, atıklardan dönüştürülerek oluşturulan kıyafetlerin defilesi gerçekleştirildi.

Daha sonra okullarda çevre, sıfır atık ve iklim değişikliği konularında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa, Vali Abdullah Ayaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.