Çankırı'da uluslararası öğrenciler için "kültür" projesi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesine Türkçe öğrenmek için gelen uluslararası öğrenciler, kurs saatleri dışında Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetme fırsatı buluyor.Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil...

02 Mart 2022 Çarşamba 15:29
Çankırı'da uluslararası öğrenciler için

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesine Türkçe öğrenmek için gelen uluslararası öğrenciler, kurs saatleri dışında Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetme fırsatı buluyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan "Hem Dilimizi Hem Kültürümüzü Öğretiyoruz" Projesi kapsamında merkezde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, Taşmescit, Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Tuz Mağarası gibi kentin tarihi ve turistik yerlerini rehberler eşliğinde gezerek kentin kültürel zenginliğini tanıyor.

Öğrenciler gezilerde Çankırı'nın yöresel lezzetlerini de tadarken, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, yaptığı açıklamada, dil merkezi ve üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerin sadece birer öğrenci olarak değil aynı zamanda kültür elçisi olarak Çankırı'da bulunduklarını ifade etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin hatırı sayılır bir uluslararası öğrenci potansiyeline sahip olduğunu belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu anlamda biz bu öğrencilerimize nitelikli eğitim kadromuzla iyi bir akademik eğitim vermenin yanında Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz sayesinde güzel dilimizi en iyi şekilde öğretiyoruz. Bunun yanı sıra bu öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde güzel dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, misafirperverliğimizi anlatacak ve tanıtacak yegane kültür elçileri oldukları için onlara Türk kültürü, tarihi ve turizmini de anlatıyor ve aktarıyoruz. Bu anlamda Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin başlattığı bu projeyi çok kıymetli buluyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.