Çankırı'daki FETÖ/PDY davası

- "Silahlı terör örgütüne üye oldukları" öne sürülen ve meslekten ihraç edilen 13 jandarma personelinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi - Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan 5 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verdi

21 Kasım 2017 Salı 14:47
Çankırı'daki FETÖ/PDY davası

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve meslekten ihraç edilen 13 jandarma çalışanının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 13 sanıktan bazıları ile avukatları katıldı.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan tutuklu sanıklardan M.G, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve tahliyesini istedi.

Tutuksuz yargılanan Ü.Ş. de suçsuz olduğunu öne sürdü. Ü.Ş, örgütle sadece Allah rızası için çalıştıklarını sanarak bağlantı kurduğunu savundu.

Yapıda kendilerinin alt kesimde olduğunu, sadece dini konular konuştuklarını belirten Ü.Ş, "Biz yapının üst kısmını hiç görmedik. 15 Temmuz'dan sonra bu yapının gerçek yüzünü gördük. Bildiğim her şeyi bütün samimiyetimle anlattım." dedi.

Diğer sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.G. ve İ.A'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.