Çankırı'nın "höşmerim tatlısı" coğrafi işaret tescil belgesi aldı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden "höşmerim tatlısı", coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çankırı Belediyesinin girişimleriyle kentin mutfak kültürünün vazgeçilmez...

29 Temmuz 2021 Perşembe 15:19
Çankırı'nın

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden "höşmerim tatlısı", coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çankırı Belediyesinin girişimleriyle kentin mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden höşmerim tatlısının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı'nın tüm değerlerine sahip çıkma gayretinde olduklarını belirtti.

Yöresel bir ürüne daha tescil belgesi almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Esen, 13 yöresel ürün için daha Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yaptıklarını, ürünlerin değerlendirme aşamasında olduğunu ifade etti.

Ürünlerin Çankırı Belediyesi bünyesinde kurulan Çankırı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde Çankırılı kadınlar tarafından hazırlanacağını aktaran Esen, bu sayede hem üretime hem istihdama hem de kent ekonomisine katkı sunacaklarını ifade etti.

Yumurta tatlısı, sarımsaklı et, yoka ekmek muskası ve tutmaç çorbasından sonra höşmerim tatlısı, Çankırı'nın coğrafi işaretli 5'inci ürünü oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.