Çavuşoğlu'ndan Solingen faciasının 29. yılında anma mesajı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bundan 29 yıl önce Almanya'nın Solingen kentinde ırkçı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma mesajı yayımladı.Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı...

29 Mayıs 2022 Pazar 17:56
Çavuşoğlu'ndan Solingen faciasının 29. yılında anma mesajı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bundan 29 yıl önce Almanya'nın Solingen kentinde ırkçı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma mesajı yayımladı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Solingen'de ırkçı ve yabancı düşmanı karanlık çevrelerin menfur saldırısında hayatlarını kaybeden 5 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Aradan geçen 29 yılda Avrupa'da nefret söylemi, ayrımcılık ve İslam karşıtlığı artarak sürüyor. Tüm bunlara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

- Solingen faciası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'de Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakılmıştı.

Failler, yaşamlarını Almanya'da sürdürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.