Celaleddin Karatay Caddesinin yapımı tamamlandı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu ile Karaman yolu arasında yeni bağlantı yolu sağlayacak Celaleddin Karatay Caddesi'ndeki çalışmaları tamamladı.Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yapılan...

01 Temmuz 2021 Perşembe 15:30
Celaleddin Karatay Caddesinin yapımı tamamlandı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu ile Karaman yolu arasında yeni bağlantı yolu sağlayacak Celaleddin Karatay Caddesi'ndeki çalışmaları tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, "Konya'nın yarınlarının güzel olması için çaba sarf ediyoruz." dediği kaydedildi.

Yürütülen çalışmayla Karatay ile Meram arasında bağlantı sağlayacak 1,5 kilometre uzunluğundaki caddenin tamamlanmasıyla şehir merkezine doğru yeni bir iç yol oluşturuldu.

Açıklamada, daha önce ilan edilen Sultan Abdülhamid Han, Celaleddin Karatay ve İsmail Ketenci Caddelerindeki çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Altay'ın, "1,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki caddemizin artık son etabı olan asfaltlama işlemine geçiyoruz. Böylece şehrimizde Ahmet Özcan Caddesi ve Fethi Caddesi’nin içerisinde yeni bir iç yol oluşturuyoruz. Trafiği rahatlatacak bu önemli çalışma için 10 milyon liralık bir bütçe harcıyoruz. Hem KOSKİ, hem Fen İşleri ekiplerimiz Konya’nın altyapısı için önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde Celaleddin Karatay Caddemiz trafiğe açılarak hizmete girmiş olacak. Şehrimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Öte yandan şehir merkezinde bu çalışmalar yürütülürken, kent merkezi dışında kalan 28 ilçede de yine büyükşehir ekipleri tarafından yoğun bir şekilde yol çalışmaları yapılıyor. Alınan bilgiye göre çalışmalar sonunda yıl sonuna kadar 400 kilometre yeni yolun tamamlanmış olacak.

İncelemelerde Başkan Altay'a eşlik ettiği belirtilen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın da, bölgenin yeni bir ulaşım aksı kazandığına dikkat çekerek, "Ali Ulvi Kurucu Caddesi'nden bölgemizi Meram'a bağlayan bir ulaşım aksı yoktu. Celaleddin Karatay Caddesi ve devamındaki İsmail Ketenci Caddesi ile birlikte Karatay'ı Meram'a, oradan da Abdülhamid Han Caddesi üzerinden Selçuklu bölgesine bağlamış oluyoruz. İlçe belediyeleri olarak tüm ekiplerimizle birlikte merkezde ve merkeze uzak mahallelerde gerek asfalt gerekse parke çalışması yürütüyoruz." dediği ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.