Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, partililerle video konferans yöntemiyle bayramlaştı:

- "Bugün Filistin'de İsrail'in şehit ettiği Muhammed Durra ile küresel güçlerin kuklası PKK'nın şehit ettiği Eren Bülbül aynı davanın birer neferiydi. Aynı düşmana karşı mücadele eden, aynı hasma karşı duran yiğitlerimizdir" - "Tarih, füzelere karşı sapanlarla, top mermilerine karşı taşlarla mücadele eden kahramanları hayırla anarken İsrail'i bir utanç tablosu olarak hatırlayacaktır"

13 Mayıs 2021 Perşembe 15:52
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, partililerle video konferans yöntemiyle bayramlaştı:

KONYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İsrail'in Kudüs'teki saldırılarına ilişkin, "Bugün Filistin'de İsrail'in şehit ettiği Muhammed Durra ile küresel güçlerin kuklası PKK'nın şehit ettiği Eren Bülbül aynı davanın birer neferiydi. Aynı düşmana karşı mücadele eden, aynı hasma karşı duran yiğitlerimizdir." dedi.

Kurum, AK Parti Konya İl Başkanlığında, video konferans yöntemiyle düzenlenen bayramlaşma programında, salgın nedeniyle Ramazan Bayramı'nın buruk geçtiğini söyledi. Bir sonraki bayramın, akrabaların ve dostların kapısının çalındığı, büyüklerle hasret giderildiği bir bayram olarak geçirilmesi temennisinde bulunan Kurum, ramazan ayında yapılan ibadetlerin kabul olması duasında bulundu.

- "İnanıyoruz ki İsrail'e karşı direnen kardeşlerimiz galip gelecektir"

Kurum, Konya'nın yüzyıllar boyunca barış, adalet ve huzuru hakim kılan, her zaman mazlumların yanında duran Selçuklu'nun başkenti olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"Biz, 83 milyonluk büyük Türkiye ailesi olarak her zaman, her şart altında, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı koruyan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnanıyoruz ki İsrail'e karşı direnen kardeşlerimiz Allah'ın izniyle galip gelecektir. Babasının yanında, yüzlerce kurşunla şehit edilen Muhammed Durralar, İsrail tarafından gözaltına alındığında dahi gülümseyen Meryemler kazanacaktır. Tarih, füzelere karşı sapanlarla, top mermilerine karşı taşlarla mücadele eden kahramanları hayırla anarken, İsrail'i bir utanç tablosu olarak hatırlayacaktır. Bu zulmü işleyenler; evladı öldürülen, şehit edilen annelerin gözyaşlarında boğulacaktır."

- "Eren Bülbül, aynı davanın neferiydi"

Kurum, Konya'da şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiğini ifade ederek "Bu kardeşlerimiz, Mehmetçiklerimiz, emniyet güçlerimiz; tıpkı Aksa'nın yiğitleri gibi zalimlerin kukla örgütlerine geçit vermeyen kahramanlarımızdır. Bugün Filistin'de İsrail’in şehit ettiği Muhammed Durra ile küresel güçlerin kuklası PKK'nın şehit ettiği Eren Bülbül aynı davanın birer neferiydi. Aynı düşmana karşı mücadele eden, aynı hasma karşı duran yiğitlerimizdi.” diye konuştu.

Türkiye'nin Aksa nöbetinin aralıksız devam edeceğine işaret eden Kurum, Türkiye'nin her zaman Filistin'in haklı davasının yanında dik duruşunu sürdüreceğini vurguladı.

Kurum, ay yıldızlı bayrağı şehitlerinin üzerine örten kahraman Filistinlilere Konya'dan seslenerek bir gün mutlaka Mescid-i Aksa'da omuz omuza saf tutacaklarını dile getirdi.

- "Yeni hizmetler, projeler üretmeye devam edeceğiz"

Kurum, parti kongrelerinin büyük heyecanla tamamlandığını ifade ederek göreve gelenlere başarı diledi.

Konya'nın istikbalini birliktelikle inşa ettiklerini vurgulayan Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye ve şehrimize yeni sanayi alanları kazandırmaya kadar birçok alanda yeni hizmetler, projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Konyalı hemşehrilerimin bayramını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle video konferansla gerçekleştirilen programda, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları ile bazı il yönetim kurulu üyeleri salonda hazır bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.