Çiftçilerden Zeytin Dalı Harekatı'na "kurban" desteği

- Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla 180 küçükbaş kurban toplandı

09 Şubat 2018 Cuma 16:38
Çiftçilerden Zeytin Dalı Harekatı'na

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında askerlere ulaştırılması için 180 küçükbaş kurban kesime gönderildi.

Kurbanlıkların bölgeye gönderilmesi için cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, duyguların şahlandığı dönemde vatandaşların çok güzel bir fedakarlığına şahitlik ettiklerini söyledi.

Türk milletinin güvenliğini sağlamak için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını vurgulayan Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

"Mehmetçiklerimiz orada görevlerini yerine getirirken Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlarımız da yerlerinde duramıyorlar. Bunlar bu milletin millet olma duygularıdır. Bugüne kadar bu asil milletin bu zor coğrafyada yaşayabilmesinin formülüdür. Önemli olan millet olarak 15 Temmuz'dan bu yana sergilediğimiz birlik ve beraberlik duygusunu, duruşunu bozmadan dayanışma içerisinde şer odaklarına karşı mücadelemizi sürdürmek. İnşallah askerimiz oraları terör örgütlerinden temizleyerek asıl sahiplerine teslim edecek. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Bir kez daha bunu bütün dünyaya haykırıyoruz."

Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy da kahraman askerlerin yanında olmak adına yetiştiricilerden gelen talepler üzerine böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti.

İlk olarak Kırıkkale'nin plakasını simgelemesi açısından 71 kurban toplamak istediklerini belirten Ulusoy, "Ancak yetiştiricilerden gelen talep doğrultusunda bu sayının üzerine çıktık. Sembolik olarak bu görevi yapmak istedik. Toplanan hayvanlar Niğde Cezaevine götürülecek ve kesildikten sonra bölgeye ulaştırılacak. Mehmetçikler sanmasın ki yalnızlar. Mehmetçiklerimizin sıkıntısı bizim sıkıntımız. Sıkılan kurşun bize de sıkılıyor." dedi.

Küçükbaş hayvanlar, duanın ardından kesim için Niğde Cezaevine gönderildi.

Törene, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.