Çobanlardan Mehmetçik'e "kınalı kurbanlık"

- Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde çobanlar, kınalayıp boncukla süsledikleri 41 küçükbaş kurbanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için Hatay'ın Hassa ilçesine gönderdi - Çoban Şahin İbiş: - "Malımızı, canımızı feda ederiz ama bir karış toprağımızı feda etmeyiz. Şehidimizin kanını da yerde koymayız. Duamızla canımızla malımızla askerimizin, devletimizin yanındayız"

06 Şubat 2018 Salı 13:22
Çobanlardan Mehmetçik'e

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde çobanlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla askerler için 41 küçükbaş kurbanlığı Hatay'a gönderdi.

Kadışehri Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenle 36 çobanın bir araya gelerek kınaladıkları ve boncuklarla süsledikleri 41 küçükbaş kurbanlık, Hatay'ın Hassa ilçesine gönderildi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Seyfullah Ordueri, Kadışehrili vatandaşların Afrin'de savaşan Mehmetçiklere hediye hazırladığını söyledi.

Ordueri, "Kendi imkanlarıyla kimsenin katkısı, desteği olmadan bir hediye göndermek isteyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Milletimiz ordumuzun, devletimizin arkasında olduğu müddetçe bu ülke kıyamete kadar baki kalacaktır." dedi.

Askerlere kurbanlık gönderen çobanlardan Kadir Akdağ da askerlere koç yolladıklarını ifade ederek,"Koçumuz değil, canımız feda olsun. Her zaman hazırız. Allah'ın izni ile asker olmak bile isteriz. Canımızla, malımızla askerimizin yanındayız." diye konuştu.

"Kınalı kuzulara" kurbanlık gönderdiklerini dile getiren Ömer Aksoy da "Her zaman devletimizin yanındayız, gerekirse canımız feda olsun. İstenirse biz de askere gideriz. Elimizden gelen bu, isterlerse canımızı da feda ederiz." dedi.

Şahin İbiş de "Malımızı, canımızı feda ederiz ama bir karış toprağımızı feda etmeyiz. Şehidimizin kanını da yerde koymayız. Duamızla, canımızla, malımızla askerimizin, devletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Kadışehri Müftüsü M. Akif Karabulut tarafından yapılan duanın ardından kurbanlıklar kamyonete yüklenerek Hassa'ya gönderildi.

Programa Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.