"Çok yüksek riskli" Konya'da kahvehaneye dönüştürülen evdeki 18 kişiye para cezası

KONYA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre "çok yüksek riskli" şehirlerden Konya'da, kahvehane şeklinde dizayn edilip kumar oynatılan eve yapılan baskında, 18 kişiye ceza kesildi.Karatay Emniyet Müdürlüğü...

19 Mart 2021 Cuma 10:19

KONYA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre "çok yüksek riskli" şehirlerden Konya'da, kahvehane şeklinde dizayn edilip kumar oynatılan eve yapılan baskında, 18 kişiye ceza kesildi.

Karatay Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Elmacıoğlu Mahallesi Karaman Caddesi'ndeki bir ikametin, kahvehane gibi kullanıldığı ve kumar oynatıldığı ihbarını aldı.

- Polis, kapıyı çilingir yardımıyla açabildi

Harekete geçen ekipler, mahalle muhtarının refakatinde gittikleri evin kapısını açan olmayınca çilingir yardımıyla içeriye girdi.

Ekipler, yaptıkları kontrollerde, evin kahvehane şeklinde dizayn edildiğini, kumar masalarının bulunduğunu ve güvenlik kameralarıyla izlendiğini belirledi.

İkamet sahibi Cengiz Y, "bulaşıcı hastalıklara ilişkin alınan tedbirlere aykırı davranmak" ve "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suçlarından gözaltına alındı ve hakkında adli işlem başlatıldı.

İçeride bulunan 18 kişiye ise "sosyal mesafe" ve maske" kuralını ihlalden para cezası kesildi.

Ev ise zabıta ekiplerince mühürlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.