CÜ Mimarlık Fakültesinde mezuniyet sevinci

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mimarlık Fakültesinde mezuniyet heyecanı yaşandı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, CÜ Mimarlık Fakültesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni, Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda...

12 Temmuz 2018 Perşembe 14:21
CÜ Mimarlık Fakültesinde mezuniyet sevinci

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mimarlık Fakültesinde mezuniyet heyecanı yaşandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, CÜ Mimarlık Fakültesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni, Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda yapıldı.

CÜ Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, törende yaptığı konuşmada, mimarlık fakültesinin üniversiteleri için ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mimarlık Fakültesinden mezun olacak öğrencilerimiz yapacağı güzel işlerle bizlerin yaşam standartlarını yükseltecek, göz zevkimiz daha da mükemmel hale gelecek, estetik duygularımız daha da güzelleşecek çünkü onlar evlerimizi, yürüyeceğimiz yolları, kaldırımları, ofislerimizi iş yerlerimizi tasarlayacaklar."

Ecdadın yaptığı güzel eserleri görünce insanların hayıflandığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Bundan yüzyıllar önce yapmışlar ama ne güzel yapmışlar. Yani sarayları güzel yapmışlar, evleri güzel yapmışlar, medrese ve okulları güzel yapmışlar, köprüleri güzel yapmışlar. Sanki Allah onları bu dünyada güzel işler yapsın diye yaratmış. Ama maalesef son yıllarda bizim sanat ve estetik yönünden duygularımız köreldi. Zevksiz bir toplum olmaya doğru hızla ilerliyoruz. Bu kötü gidişe dur diyecek insanlar, bugün burada mezun olan öğrencilerimiz olacaktır. Ben eminim ki mezunlarımız bu kötü gidişe çarpık yapılaşmaya sanattan ve estetik ve güzellikten yoksun yapılaşmaya son verecekler.”

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gamze Fahriye Pehlivan ise 2012 yılında kurulan fakültenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından mezun öğrencilere diploma ve ödülleri takdim edildi.

Törende, şehir bölge planlamacılığı bölümünden mezun öğrencilere TMMOB Kayseri Şehir Planlamacıları Odası tarafından “Şehir Plancısı” belgeleri de takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.