CÜ Teknokent'e patent başvurusu

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent'e patent başvurusu yapıldığı bildirildi.CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bilimsel araştırmaların ürüne dönüşmesi için gerekli olan patent alma işlemlerini takip etmek üzere...

14 Ağustos 2018 Salı 12:02
CÜ Teknokent'e patent başvurusu

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent'e patent başvurusu yapıldığı bildirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bilimsel araştırmaların ürüne dönüşmesi için gerekli olan patent alma işlemlerini takip etmek üzere Cumhuriyet Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde kurulan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları birimince üniversitenin birçok biriminde bilgilendirme toplantıları yapıldığı belirtildi.

Bilgilendirme toplantıların sonucunda üniversiteye bir başvuru daha yapıldığı aktarılan açıklamada, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, öğretim görevlisi Burcu Kübra Süha, üniversite hastanesinde görevli hemşire Zuhal Gülsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nden Tuba Karabey tarafından tasarlanan "Tek Kullanımlık Kateter Sabitleyici Bone" çalışmasıyla Fikri Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında patent başvuru ve ticarileştirme protokolü imzalandığı kaydedildi.

Rektörlük makamından düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, bilimsel çalışmaların ürüne dönüşmesinin önemine değinerek, "Dövizdeki artış ve bunun ülke ekonomisine etkisi gösterdi ki yerli üretime ağırlık vermeliyiz. Bu günde hem hocalarımız, hem çalışanlarımız tarafından üretilen bir bilimsel çalışmanın ürüne dönüşmesi için yapılan patent başvurusu oldu." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Sivas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.