Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, İHH gönüllülerine ilçedeki çalışmaları anlattı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Çubuk Teşkilatı gönüllüleriyle bir araya geldi.İHH'nın Çubuk İlçe Teşkilatı binasında İHH iyilik elçileriyle bir araya gelen...

30 Haziran 2022 Perşembe 17:22
Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, İHH gönüllülerine ilçedeki çalışmaları anlattı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Çubuk Teşkilatı gönüllüleriyle bir araya geldi.

İHH'nın Çubuk İlçe Teşkilatı binasında İHH iyilik elçileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede yürütülen sosyal, kültürel, ekonomik çalışmaları anlattı.

Vefat eden İHH Afet Yönetimi Sorumlusu Emre Yerli'yi rahmetle anarak sözlerine başlayan Demirbaş, İHH'nın sadece ilçede değil Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında iyilik için seferber olduğunu söyledi.

Belediye olarak birçok faaliyette sivil toplum kuruluşlarıyla çalıştıklarını anlatan Demirbaş, bunlardan birinin de İHH olduğunu vurguladı.

İHH Çubuk Şubesi'nin açılmasıyla ilçede önemli bir ihtiyacın giderildiğine inandığını kaydeden Demirbaş, "Biz belediye olarak sizler de gönüllü kuruluşlarımız olarak iyilik için yarışıyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu, huzuru ve refahı için canla başla çalışıyoruz." dedi.

Konuşmasına ilçede yürütülen çalışmaları slayt eşliğinde anlatarak devam eden Demirbaş, yaklaşık 2 yıl süren pandemiye rağmen 3 yılda önemli çalışmalara imza attıkları belirtti.

Her zaman vatandaşın yanında olduklarını anlatan Demirbaş, şunları kaydetti:

"Eğitimden kültüre, sanattan spora, birçok çalışma yaptık. Sosyal yardımlarımız aralıksız devam etti. Salgını hiçbir zaman bahane etmedik, tam tersine salgın döneminde daha da çok çalıştık. İlk başta geldiğimizde Yazır Sanayi bölgesini harekete geçirerek burada ilk etapta 3 fabrikanın yatırım yapmasını ve yaklaşık 600 kişinin istihdam edilmesini sağladık. Dünya otomotiv devi MAN Türkiye A.Ş.'nin AR-GE bölümünü ilçemize açması noktasında çalışmalar yaptık. İnşallah burası da yakın bir zamanda faaliyete geçecek. Buzlu Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Ömürdede Kapalı Semt Pazarı, Ömürdede Bisiklet Yolu, cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırma, Millet Bahçesi, kütüphane, gençlik merkezi, parklar ve sera projesi gibi çalışmalarımızı peş peşe hayata geçirdik."

Çubuk'un tarım, hayvancılık, eğitim, turizm, sanayi ve gastronominin tam merkezi olması için 24 saat esasıyla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Demirbaş, "İki coğrafi işaretli ürünümüz vardı, vişne ve homaça yemeğimize de coğrafi işaret belgesi alarak bunu 4'e çıkarttık. İnşallah bu sayıya yenilerini de ekleyeceğiz." diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.