Çubuklu öğrencilerden, Terör Mağdurları Derneği'ne ziyaret

ANKARA (AA) - Çubuk Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü dolayısıyla Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı...

22 Mart 2019 Cuma 17:56
Çubuklu öğrencilerden, Terör Mağdurları Derneği'ne ziyaret

ANKARA (AA) - Çubuk Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü dolayısıyla Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği'ni ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Zeki Avan, terör olaylarında Çubuk'tan 72 şehit verdiklerini söyledi.


Hürriyeti, bağımsızlığı ve vatanı sevmenin bir bedeli olduğuna işaret eden Avan, "Bizlere düşen görevde ülkemizi her anlamda ileri götürmektir. Bu nedenle de özellikle siz gençler daha çok çalışıp okumalısınız ve bu vatan için bir şeyler yapmalısınız. Böylece onların canlarıyla sahip çıktığı vatanı sizler de bilim, teknoloji ve güçlü ekonomiyle sahip çıkmalısınız. Herkes bu vatana birlik içinde sahip çıkmalıdır. Çünkü bu ülke kolaylıkla kazanılmadı." diye konuştu.


Ortaokul öğrencisi Ahmet Demirhan Tekaüt ise ziyarette şehitlerin hikayelerini dikkatle dinlediklerini belirtti.


Okul Müdürü Ömer Mollahüseyinoğlu terörün insanlara ne kadar zarar verdiğini öğrencilerin de gördüğünü kaydetti.


Şehit Babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ramazan Gergin de, "Cenabı Allah'ın bana vermediği şehitliği oğlum Ali Gergin'e vatani vazifesini yaparken Ağrı'nın Tendürek bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda nasip etti. Bana nasip olmayan şehitlik makamı, oğluma nasip oldu. Bizim evlatlarımız sizlerin rahat okumaları ve bizlerin huzurlu yaşamaları için şehit oldular. " ifadelerini kullandı.


Ziyaretin sonunda öğrencilere Türk bayrağı ve üzerinde ilçenin 72 şehidinin fotoğraflarının bulunduğu çerçeveli pano hediye edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.