Çubuklu sporcuların wushu kungfu başarısı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bulunan Wushu Kungfu takımı öğrencileri, katıldıkları Türkiye Gençler ve Büyükler Bay, Bayan Wushu Taolu-Sanda Lıght Sanda- TUI Shou Şampiyonası'nda Türkiye 1'inciliği ve 3'üncülüğü elde etti....

17 Temmuz 2021 Cumartesi 13:13
Çubuklu sporcuların wushu kungfu başarısı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bulunan Wushu Kungfu takımı öğrencileri, katıldıkları Türkiye Gençler ve Büyükler Bay, Bayan Wushu Taolu-Sanda Lıght Sanda- TUI Shou Şampiyonası'nda Türkiye 1'inciliği ve 3'üncülüğü elde etti.

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen Türkiye Gençler ve Büyükler Bay, Bayan Wushu Taolu-Sanda Lıght Sanda- TUI Shou Şampiyonası'na 3 sporcu ile katıldıklarını söyleyen Çubuk Wushu Kungfu Takımı Antrenörü Halit Erdemir, şampiyonadan başarıyla döndüklerini belirtti.

Hiçbir destek olmadan kendi imkanlarıyla sporcu yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Erdemir, 58 ilden 1600 sporcunun katıldığı turnuvada çok önemli başarı elde ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Turnuvaya 3 sporcu ile katıldık. Şampiyonada 2 öğrencimiz kendi kilolarında önemli derece elde etti. Büyükler kategorisinde Onur Çelik Türkiye şampiyonu oldu. Bu sporcumuzun 4'üncü Türkiye şampiyonasıdır. Onur bugüne kadar Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı. Gençlerde ise Ali Batuhan Çoban bronz madalya alarak Türkiye 3'üncüsü oldu. Elde ettikleri başarılarla sporcularımız ilçemizin gururu oldular. Hedeflerimiz çok büyük ancak beklenen destekleri alamadığımız için yeterli sayıda sporcu yetiştiremiyoruz. Salon olmadığı için sporcularımızı istediğimiz düzeyde yetiştiremiyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen elde ettiğimiz tüm bu başarıların önemli olduğunu düşünüyorum. Sporcularımızdan Onur Çelik milli takıma girerek Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ilçemizi, başkentimizi ve ülkemizi temsil edecek."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.