Çubuk'ta sokak ve yaban hayvanları için yem bırakıldı

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde çeşitli noktalara sokak ve yaban hayvanları için yem bırakıldı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Atatürk Parkı, Aşağı Çavundur ve Tahtayazı mahallelerindeki yem bırakma işlemlerine bizzat...

23 Ocak 2022 Pazar 13:28
Çubuk'ta sokak ve yaban hayvanları için yem bırakıldı

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde çeşitli noktalara sokak ve yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Atatürk Parkı, Aşağı Çavundur ve Tahtayazı mahallelerindeki yem bırakma işlemlerine bizzat eşlik etti.

Demirbaş, yaptığı açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kurduklarını belirtti.

Karla mücadeleyi sürdürürken sokak ve yaban hayvanlarını unutmadıklarını dile getiren Demirbaş, şunları söyledi:

"İlçede gerçekten yoğun bir kar yağışı var. Bu yoğun yağışta can dostlarımız mağdur etmemeye çalışıyoruz. Kış şartlarında sokak hayvanları, kuşlar, yaban hayvanların aç kalmasın istiyoruz. Vatandaşlarımız da aynı şekilde duyarlılık göstererek sokak canlılarımıza sahip çıkıyor. Vatandaşlarımızla sürdürdüğümüz dayanışmanın yanı sıra belediye ekiplerimiz de oldukça hassas çalışmalar yapıyor ve yaralı olan sokak canlılarımızı rehabilitasyon merkezimizde tedavi altına alıyorlar. Tedavisi tamamlanan canlılarımızı da sağlıklı bir şekilde tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.