Çubuk'ta "Tam Gençlik, Tam Festival" başladı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Tam Gençlik, Tam Festival", kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri, çeşitli yarışmalar, spor etkinlikleri ve konserlerle başladı.Festival öncesi spor ve...

21 Mayıs 2022 Cumartesi 21:43
Çubuk'ta

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Tam Gençlik, Tam Festival", kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri, çeşitli yarışmalar, spor etkinlikleri ve konserlerle başladı.

Festival öncesi spor ve öğrenci grupları ve ilçe protokolü, Mamak Belediyesi mehter takımı eşliğinde eski Şabanözü kavşağından Atatürk Caddesi boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Daha sonra Çubukabad Parkı ve festival alanında düzenlenen etkinlikte, ilçedeki okullar ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesindeki kulüpler tarafından stantlar kuruldu, spor aktiviteleri gerçekleştirildi.

Stantlarda ilçedeki meslek liselerinin ve okulların tanıtımı yapılırken, öğrenciler tarafından geliştirilen robot, drone, otomobil gibi teknolojik ürünler sergilendi. El işi göz nuru ürünler ile resim ve maketlerin sergilendiği stantlarda kurumların gençlere yönelik faaliyetleri anlatıldı.

Kente özgü lezzetlerin de yer aldığı festival alanında, şişme oyun alanlarıyla her yaştan çocuk ve gence yönelik eğlence sunuldu.

Festivalde, masa tenisi, futbol, dart, voleybol, basketbol, tenis gibi spor etkinliklerinin yanı sıra çocuk oyun alanları da yer alıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, her fırsatta geçlerin arasında olduğunu dile getirerek, "Her bakımdan iyi yetişmenizi istiyoruz. Spor, sanat ve kültürel etkinliklere yönlenmenizi istiyoruz. Her yönden sağlıklı olmanızı ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı istiyoruz. Sizlerin kendine güvenen, donanımlı, çalışkan, üretken, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, dosta güven veren düşmana korku salan genç nesiller olmanızı istiyoruz." diye konuştu.

Festivale, Kaymakam Adem Keleş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı da katıldı.

Mehteran konserinin ardından halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.