Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık milli iradenin yıkılmaz kalesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandık bizim namusumuzdur, sandık milli iradenin aşılmaz, sarsılmaz, yıkılmaz kalesidir." dedi.

26 Mart 2019 Salı 23:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık milli iradenin yıkılmaz kalesidir

ADIYAMAN(AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Adıyaman'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Şimdi önlerinde yeni bir imtihan bulunduğunu, 4 gün sonra seçim yapılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah 4 gün sonra sandıklara gidecek oylarımızı kullanacağı. Oylarımızla bir kez daha ülkemizin, şehrimizin geleceğini tayin edeceğiz. Belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçmenin yanında çok daha kritik kararlar vereceğiz. Adıyaman'ın Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını nasıl karşılayacağını da tayin edeceğiz. Şunu hiçbir zaman unutmayın kardeşlerim. Sandık bizim namusumuzdur. Sandık, milli iradenin, aşılmaz, sarsılmaz, yıkılmaz kalesidir. Sandık, milletimizin bedel ödeyerek, mücadeleler vererek elde ettiği çok önemli bir kazanımdır. Serbest seçimler insanımızın CHP'nin faşist, baskıcı zihniyetinden söke söke aldığı bir haktır. Bakmayın CHP'nin 'bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik' demesine, hak ve özgürlük mücadelesinin sandıkta başarıya ulaşmasında merhum Menderes'in, Hasan Polatkan'ın, Fatin Rüştü Zorlu'nun hakkı vardır. O sandıkta Mamak'ta tek tek tırnakları sökülen koç yiğitlerin çığlığı vardır."

"Meşru olmayan yollara tevessül ediyorlarmış"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerin tezahüratları üzerine ise şunları söyledi:

"Seçimden sonra, inşallah Kahta gene rekor, ondan sonra biz Kahta'dayız. Sincik var, Samsat var. Ama bir şeyler duyuyorum. Besni bize kırgın mı, var mı öyle bir şey? Bir şeyler yapıyorlarmış. Meşru olmayan yollara tevessül ediyorlarmış. Bak şunu söyleyeyim, şunu bilin, bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler. Bu davaya ihanet edenler artık bu davanın saflarında yer alamazlar. Zira şurada on binler ne için duruyor, neyin mücadelesini veriyor? Kendi makam, mevkisi için affedersin bu davayı satanlara kusura bakmasınlar, biz Bay Kemal gibi koltuğa yerleşip, ondan sonra oradan saf dağıtanlardan değiliz. Biraz sonra bazı şeyleri izleteceğim sizlere. Kardeşlerim, buralara durup dururken gelmedik. Gökten zembille de buralara inmedik. Tırnaklarımızla kazıya kazıya buralara geldik. Eğer benim milletim bugün Adıyaman'ın tüm ilçelerinde, beldelerinde bu kardeşine sahip çıkıyorsa, bu evladına sahip çıkıyorsa, bunun bir sebebi var. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik."

"Sen kimi aldatıyorsun?"
Erdoğan, konuşması sırasında geçmişteki başörtüsü yasağına değinerek, "Bu Bay Kemal'de utanma yok. Geçen 'Başörtüsü sorununu biz çözdük' diyor. 'Ben çözdüm' diyor. Ya sen neyi çözdün? Affedersiniz ikna odalarının sorumlusu olan kadın, İstanbul Üniversitesinde rektör yardımcısıydı, senin partinin milletvekili oldu. Sen kimi aldatıyorsun? O ikna odalarının sorumlusuydu. Kızlarımızın başörtüsüyle o kadın bizzat oynadı. Sen kimi aldatıyorsun? Artık üniversitelerde böyle bir sorunumuz var mı? Okullarımızda böyle bir sorunumuz var mı? Devlette böyle bir sorunumuz var mı? Çalışacaksınız, başaracaksınız. İnşallah o makamlara siz geleceksiniz. Onun için ha gayret. Çünkü unutmayın bir kere azmettiniz mi ondan sonra tevekkül edin evelallah neticeye git." diye konuştu.

"O alçak, vicdansız Sisi ile bir araya geldiler"
Erdoğan, 31 Mart'ta herkesin böyle bir sorumlulukla hareket edeceğini, omuzlardaki bu ağır yükün bilinciyle sandıklara gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hafife almayacağız işi. Adıyaman sadece burası değil. İstanbul'da Adıyamanlı yok mu? İstanbul'daki Adıyamanlı hemşehrilerimizi, akrabalarımızı arayıp diyeceksiniz ki 'Bak İstanbul'da bizim havalimanımızdan yollarımıza kadar emeği olan Binali Yıldırım kardeşimizi destekleyin.' Bunu söylemeniz lazım. Ankara'da Adıyamanlı kardeşlerim için orada da 'Mehmet Özhaseki kardeşimizi destekleyin' dememiz lazım. 'İzmir'de Nihat Zeybekci kardeşimizi destekleyin' dememiz lazım. Çünkü bunlara 31 Mart'ta bir Osmanlı tokadını sandıkta atmamız lazım. Çünkü 31 Mart'ta evlatlarımızın ellerinden tutacak, bizden öncekilere minnet borcumuzu ödemek üzere hep beraber sandıklara koşacağız. İnşallah 82 milyon olarak o sandığın hakkını verecek, rekor oy oranlarıyla hep birlikte demokrasimize sahip çıkacağız.

Unutmayın 9 kişinin idam edildiği gün darbecilerin elini sıkmak için kuyruğa giren Avrupa'nın ikiyüzlü siyasetçilerine bir kez daha Türk demokrasisinin gücünü göstereceğiz. Unutmayın Mısır'da ne yaptı? 9 genci idam ettiler. İdam AB'de yasak. Sonra ne oldu? O alçak, vicdansız Sisi ile bir araya geldiler."

"Türk milletinin iradesine ipotek koymaya çalışan alçaklar"
Erdoğan, bundan dolayı 31 Mart'ın önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Her fırsatta Türkiye'ye hak, hukuk dersi vermeye yeltenen terör sevicilere o sandıkta yine hadlerini bildirmeye hazır mıyız? Bizi merhum Menderes'in akıbetiyle korkutabileceğini zanneden vesayetçilere o sandıkta hep birlikte 'Yeter söz de karar da milletindir' diyecek miyiz? Pensilvanya'dan, Kandil'den, Avrupa'dan Türk milletinin iradesine ipotek koymaya çalışan alçaklara sandıkta esaslı bir ders verecek miyiz?

İstanbul'un ortasında ezanımıza edepsizlik eden marjinallere, kongrelerinde bayrağımızı asmayan bölücülere, İstiklal Marşımızı okumaktan utanan CHP'li gafillere sandıkta gereken dersi verecek miyiz?"

"Bu ten bu canda olduğu müddetçe rotamızı siz çizeceksiniz"
Türkiye'yi bugünkü başarılarına vatandaşların destekleriyle taşıdıklarının altını çizen Erdoğan, vatandaşların muhabbeti, kadirşinaslığı ve hayır dualarından daha büyük bir mutluluk tanımadığını dile getirdi.

Dün 9 genç kızdan bir mektup aldığını, bu kızların 56 hatmi şerif indirdiğini, 150 civarında Yasin-i Şerif'i kendisi için okuduğunu anlatan Erdoğan, "Bu nedir? Bu dertli olmak değil mi? Bu bir aşk, heyecan. Ne yapıyor, Cumhurbaşkanı'nı manen teşvik ediyor. Elhamdülillah, sizin isteklerinizi biz emir, talimat telakki ederiz. Boynumuzun borcu bilip ona göre davranmayı sürdürürüz. Adıyamanlı, Manisalı, İstanbullu, Ankaralı, Artvinli kardeşlerim müsterih olsun. Bize 17 yıldır Türkiye'ye hizmet etme, bu millete hizmetkar olma onurunu tattıran 82 milyonun her bir ferdi gönlünü ferah tutsun. Bu ten bu canda olduğu müddetçe bizim rotamızı siz çizeceksiniz, pusulamızı siz tayin edeceksiniz." dedi.

"CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziya Paşa'nın "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" sözüne atıfta bulunarak, şöyle devam etti:

"Bay Kemal, sadece Adıyaman'da yaptıklarımızı dev ekranda gösteriyorum. Senin bir defa hücrelerine sinmiş, yalan, yalan, yalan, iftira, iftira, iftira. Bu adamın başka bir meziyeti yok zaten. Şimdi 31 Mart'ta sandıklardan bir tokat daha yiyecek ama ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum; siz bu adamdan kurtulmak istemiyor musunuz? Eğer kurtulmak istiyorsanız 31 Mart'ta gelin bu kararınızı verin.

Zira bana, aileme iftiralar attı, geldi Mecliste kağıtları salladı. Dava açtım ve şu anda Yargıtay safhasında. İlk Derece'de davaları ailecek kazandık. 2,5 milyon. Şimdi Yargıtay bunu onadığı takdirde Bay Kemal'den gelecek parayı Mehmetçik Vakfına hibe edeceğim. Bu parayı ama Bay Kemal kendisi veremiyor, yardım sandığı kurdu ve kendi milletvekilleri 5'er bin lira veriyor. Bu yardım sandığıyla bunu hallediyor. Şimdi ben diğerleri için de aynı yola başvurdum. Onlar da yardım sandığı kuracak. Bir tane hanımefendi var, ona da 250 bin liralık bir dava açtım. Hangisi olursa olsun, hepsine dava ve gelen parayı da Mehmetçik Vakfına."

Besni'ye davet edildiğini belirten Erdoğan, "Besni'de kulağıma maalesef kirli şeyler, haberler geliyor buna üzüldüm. İnşallah Besni'de, Besnili kardeşlerim oradaki çevrilen bu çirkin, kirli oyunları sandıkta evelallah düzeltecek, biz de bu oyunu oynayanlara sandıkta bunun hesabını sizlerle soracağız." ifadesini kullandı.

Seçime 4 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, "Çok çalışacağız çünkü benim halkımın, benim Besnili kardeşimin iradesi parayla satın alınamaz, onu parayla satın almaya çalışanlar da bunun hesabını verecek. Ne, nedir bunları biliyoruz. AK Parti'de yer bulamayan veya AK Parti'den aday olamayanlar malum ya İP'e gidiyor ya SP'ye gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Yönetmeliğini çıkarıp meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bir dedikodu var, tütün. Adıyaman'ın tarihinde ve ticaretinde çok önemli paya sahip." diyerek, şunları söyledi:

"Bu meseleyi istismar ederek, sizleri aldatmaya çalışanlar olduğunu duydum. Geçmişte tütünün satışı yasakken, biz kooperatifler aracılığıyla tütünün değerinden satılabilmesine imkan sağladık. Bunu biz yaptık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir, olmayacaktır, Meclisimizde gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştı, yakında yönetmeliğini çıkarıp bu meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız."

Adıyaman'ın daha önce çok kötü durumda olan bir organize sanayi bölgesi bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Son 17 yılda Adıyaman'da Gölbaşı-Besni-Kahta Adıyaman mermer ihtisas organize sanayi bölgelerini, 2 araştırma-geliştirme merkezini faaliyete geçirdik. 5 organize sanayi bölgemizde şu an 10 bin 530 kişi istihdam ediliyor. İnşallah tüm parsellerde üretime geçildiğinde bu sayı 16 bin kişiyi aşacak. Organize sanayi bölgelerimizin tamamını doğal gaza kavuşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siyaset omurga işidir"
Siyasetin vizyon, kapasite ve ufuk meselesi olduğunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset omurga işidir, dirayet ve cesaret işidir. Siyaset tankların arasından kaçıp gidenlerin işi değildir. Siyaset darbecilere alkış tutanların değil, demokrasiye canı pahasına sahip çıkanların işidir." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin, beyaz kefeni giyerek millete hizmet edenlerin işi olduğunu dile getirerek, böyle bir siyasetçi ve devlet adamı olmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

"Sizlerin emanetine leke sürdürmemenin çabasındayız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah ömür verdikçe bu milletin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini bildirdi.

31 Mart için Adıyaman'dan güçlü bir destek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerden çok çalışmalarını istedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adıyaman'da bir zamanlar bizimle birlikte yol yürümüş olsa da artık başkalarının kılıcını çalanlar olduğunu biliyorum. Unutmayın taş yerinde ağırdır. Hem bu ülkeye ve millete hizmet etmeye talip olup, hem de bu ülkenin ve milletin yeminli düşmanlarıyla yol yürünemez. Unutmayın terör örgütünün mensuplarıyla el ele omuz omuza, kol kola yürüyenlerle yol yürünmez. Eğer maksat hizmetse bunun yeri AK Parti'dir. Çünkü, yaparsa AK Parti yapar. Eğer maksat nefis tatmini ise böyle bir anlayışın AK Parti'de zaten yeri yoktur."

Erdoğan, Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışını yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından yeni yapılan Adıyaman Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu'na geldi.

"Hayırlı olsun" dileğinde bulunarak okulun açılışını yapan Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ile diğer yetkililer de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından sınıfları gezerek incelemelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.