Çumra'da tekstil atölyesi açıldı

KONYA (AA) - Çumra'da kadın istihdamını arttırmaya yönelik yürütülen proje kapsamında ev tekstili üretiminin yapılacağı atölye açıldı.KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen; Çumra Belediyesi, İlçe...

20 Ekim 2021 Çarşamba 19:15
Çumra'da tekstil atölyesi açıldı

KONYA (AA) - Çumra'da kadın istihdamını arttırmaya yönelik yürütülen proje kapsamında ev tekstili üretiminin yapılacağı atölye açıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen; Çumra Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen "Çatalhöyük Kadınları KOP ile Üretiyor" projesinde ilçeye yeni yatırım kazandırıldı.

Proje kapsamında kadınların ev tekstili üzerine üretim yapacağı atölyenin açılışı yapıldı.

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, açılışta, Çumra'da kadınların istihdamına katkı sağlayacak projenin açılışını yapıldığını söyledi.

Atölyedeki üretimle ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Şahin, "KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Projesi (KOPSOGEP) kapsamında 2017 ve 2021 yılları arasında bütün bölgemizde buna benzer 106 proje gerçekleştirdik. KOP İdaresi olarak farklı projeler ile Çumra'mıza destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ise kadın istihdamına destek veren projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Çumra, daha güzel daha yaşanabilir bir yer olması noktasında yeni projelerimiz ile çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün olduğu gibi ilçemizin yarınlarını şekillendirecek iş birliğimizle KOP ile üretmeye devam edeceğiz. KOP İdaresine desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Projemizle kadın kursiyerlerimizin bugün aldıkları mesleki eğitim ile yarın iş alanı oluşturabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.