Dağcılar Sivas'taki Sarissa Antik Kenti'nde kar üzerinde kamp yaptı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Altınyayla ilçesinde bir grup dağcı, kar üzerine çadır kurup 2 gün kamp yaparak Sarissa Antik Kenti'ni tanıma fırsatı buldu. Dağcılar, Altınyayla ilçesine bağlı Başören Köyü Akkuzulu Mezrası'ndaki...

25 Ocak 2021 Pazartesi 16:17
Dağcılar Sivas'taki Sarissa Antik Kenti'nde kar üzerinde kamp yaptı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Altınyayla ilçesinde bir grup dağcı, kar üzerine çadır kurup 2 gün kamp yaparak Sarissa Antik Kenti'ni tanıma fırsatı buldu.

Dağcılar, Altınyayla ilçesine bağlı Başören Köyü Akkuzulu Mezrası'ndaki Hititlere ait Sarissa Antik Kenti civarında kamp kurdu.

Sıcaklığın gece sıfırın altında 21 dereceye kadar düştüğü mezrada, çadır kurarak kamp yapan dağcılar, tarihi bölgeyi keşfetti. Dağcılar, çektikleri ve sosyal medyada paylaştıkları videolarla da Sarissa'yı tanıttı.

Dağcılardan Zeki Söylemez, asıl amaçlarının Sarissa Antik Kenti'ni yerli ve yabancı turistlere tanıtmak olduğunu belirtti.

Kendilerine imkan sağlayan Altınyayla Kaymakamlığına teşekkür eden Söylemez, "Yıllardır dağcılık, doğa yürüyüşleri ve kamp yapıyoruz. Sarissa Antik Kenti, Hititler'den kalma çok eski ve mükemmel bir yer fakat tanıtıma ihtiyacı var." dedi.

Anahtar Kelimeler:
SivasKampAltınyaylaSarissa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.