Daha ucuz diye Yunanistan'dan sahte kimlik getirtmiş

- Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 182'si tutuklu 527 sanığın yargılanmasına devam edildi - Yakalanmamak için Yunanistan'dan sahte kimlik getirttiğini itiraf eden tutuklu sanık, Mahkeme Başkanının sahte kimliği neden yurt dışından çıkarttırdığıyla ilgili sorusu üzerine, "Orada bu işi daha ucuza yapıyorlar." diyerek kendisini savundu

05 Ekim 2017 Perşembe 17:27
Daha ucuz diye Yunanistan'dan sahte kimlik getirtmiş

KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 182'si tutuklu 527 sanığın yargılanması devam ediyor.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince özel olarak hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasında, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

Duruşmaya, sanıklar, sanık avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Lütfi Hüdayi Erdoğan, örgütün küçük bölge imamlığı ile merkez Meram ve Selçuklu ilçe imamlığı yaptığı iddialarına ilişkin suçlamaları kabul etmedi.

Kendisinin hiçbir zaman terör örgütü faaliyetlerinin içerisinde bulunmadığını savunan Erdoğan, "Bu yapının kurumlarında eskiden çalışıyordum. Fakat o zaman bu kurumlar illegal değildi." şeklinde konuştu.

Erdoğan, evinde yapılan aramada ele geçirilen ve "Serkan Efendioğlu" adına düzenlenmiş sahte kimliğin kendisine ait olduğunu itiraf etti.

Mahkeme Başkanının, bu kimliği neden düzenlettiğini sorması üzerine sanık Erdoğan, "Çevremdeki birçok kişi FETÖ'den dolayı gözaltına alınınca ben de yurt içinde yakalanmamak için sahte kimlik çıkarttırdım." dedi.

Erdoğan, kendisi adına düzenlelen sahte kimliğin, Yunanistan'da ikamet eden ve birlikte ticaret yapmayı teklif eden İdris isimli kişi tarafından kendisine gönderildiğini belirtti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanının; "Sahte kimliği neden Türkiye'de değil de Yunanistan'da çıkarttırdın?" sorusu üzerine sanık Erdoğan, "Orada bu işi daha ucuza yapıyorlar." diyerek kendisini savundu.

Diğer sanıkların da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, savunması alınan tutuklu sanıklardan Halis Ekmekçi ve Hasan Gök'ü tahliye etti.

Heyet, tahliye edilen 2 kişi ve bu hafta savunması alınan tutuklu sanıkların mal varlıklarına konulan tedbirin kaldırılmasına karar verdi.

Tutuklu diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı 10 Ekim'e erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.