Demirtaş'ın terör suçlarından yargılandığı davaya devam edildi

ANKARA (AA) - Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı...

16 Mart 2021 Salı 16:11
Demirtaş'ın terör suçlarından yargılandığı davaya devam edildi

ANKARA (AA) - Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Demirtaş ile cezaevinden videokonferans yöntemiyle bağlantı kurulurken, avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Demirtaş'ın avukatları beyanda bulundu.

Avukatlar Ramazan Demir, Benan Molu ve Mahsuni Korkmaz, mahkemenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire kararını görmezden geldiğini ve devam eden yargılamanın siyasi olduğunu savundu.

Avukatlar, mahkemenin AİHM Büyük Daire kararını dikkate almazsa bundan sonra yargılama faaliyetlerine katılmayacaklarını bildirdi.

Kısa aranın ardından mahkeme, ara kararı açıkladı.

Buna göre mahkeme, sanık Selahattin Demirtaş hakkında Ankara 22. Ağır Mahkemesinde açılan iddianamenin dosya arasına alınmasına hükmetti.

Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Daire Başkanlığına müzekkere yazılarak, Demirtaş hakkındaki AİHM Büyük Dairenin vermiş olduğu kararın Türkçe tercümesinin istenmesine hükmeden mahkeme, bir sonraki celse sanık ve müdafilerinin reddihakim taleplerinin değerlendirilmesine karar verdi.

Duruşma, 14 Nisan'a ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.