Dernekler mevzuatı kapsamında uyulacak usul ve esaslara ilişkin rehber yayımlandı

- Rehberde, dernek kurmak isteyen ve halihazırda dernek faaliyetlerini yürütenlerin, dernek kuruluşundan feshine kadarki süreçte ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgiler yer alıyor

29 Temmuz 2022 Cuma 17:09
Dernekler mevzuatı kapsamında uyulacak usul ve esaslara ilişkin rehber yayımlandı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce, dernekler mevzuatı kapsamında uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin rehber hazırlandı.

Yayımlanan "Dernekler Mevzuatı Kapsamında Uyulması Gereken Usul ve Esaslar Hakkında Rehber", dernek kurmak isteyen ve halihazırda dernek faaliyetlerini yürütenlerin dernek kuruluşundan feshine kadarki süreçte ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgileri içeriyor.

Rehberde, derneklerin vergilendirilmesi, dernekler beyannamesi, e-alındı belgesi, derneklerin terörizmin finansmanı amacıyla kullanılmasının önlenmesine yönelik uygulamalar yer alıyor.

Yabancı STK'ler için başvuru ve uyulması gereken kurallar da rehberde bulunuyor.

Rehberde, derneklerin denetimi ile ilgili bilgiler, kuruluş, işleyiş, üyelik, genel kurul toplantıları, faaliyetler, yurt dışı yardımlar, defter tutma esasları, beyannameler ve bildirimler, yardım toplama, kamu yararı statüsü, denetim ve derneklerin tüzel kişiliğinin sona ermesi konularında bilgi veriliyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.