Deşifre olmamak için yüz yüze görüşmüşler

- Kırşehir'de, FETÖ'nün yeni yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla tutuklanan zanlıların fark edilmemek için telefon ve internet ortamından uzak durdukları, yüz yüze görüştükleri belirlendi - Dikkat çekmemek için 15 günde bir buluşan örgüt mensuplarının önceleri bağ evlerinde başlayan ve kent merkezindeki apartman dairelerinde devam eden görüşmelerinde, yanlarına iletişim cihazı almadıkları ortaya çıktı

02 Kasım 2017 Perşembe 09:40
Deşifre olmamak için yüz yüze görüşmüşler

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yeni yapılanması içerisinde yer alan örgüt mensuplarının, deşifre olmamak için teknolojik cihazlardan uzak durdukları, görüşmelerini yüz yüze yaptıkları belirlendi.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışma yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki yıllarda FETÖ'nün Kırşehir'deki yapılanmalarında yer alan kişilere yönelik fiziki takibini sürdürdü.

Yaklaşık 6 aylık fiziki takibin ardından örgütün yeniden yapılanması içinde yer aldıkları ileri sürülen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonda, Kırşehir'de eski memur M.T, özel sektör çalışanları T.M. ve T.T, Kastamonu'da da meslekten ihraç edilen öğretmen M.Ş. gözaltına alındı. Emniyet, savcılık ve mahkeme aşamalarında konuşmayan ve suçlamaları reddeden zanlıların tamamı tutuklandı.

Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanan zanlıların teknolojiden uzak ve dikkat çekmeyecek yöntemlerle faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıkları belirlendi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre, yaz aylarından itibaren Kırşehir'de faaliyetlere başlayan örgütün yeniden yapılanması içindeki zanlılar, ilk zamanlarda arsa ve arazi bakma bahaneleriyle köy ve bağ evlerinde buluştu. Telefonla görüşmemeye özen gösteren ve iş yeri ziyaretleriyle irtibat kuran zanlılar, kısa süreli buluşmalar şeklindeki irtibatlarında, mesaj ve talimatları örgüt mensuplarına iletti.

Zanlıların aralarında yaptığı iş bölümünde bir kişi FETÖ mensuplarının yargılandığı davaları ve sonuçlarını, bir başkası cezaevindeki tutuklularla ilgili gelişmeleri takip ederken, bir diğeri de tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle ilgilendi. Dördüncü kişi, buluşmalar için ev ve iş yerlerini ayarladı.

Zanlılar, dikkat çekmemek için 15 günde bir yüz yüze görüşmelerde mesajları birbirine iletti, örgütsel faaliyetler için plan yaptı. Buluştukları yerlere cep telefonu ve teknolojik hiçbir cihaz götürmeyen zanlılar, mesaj ve talimatları iletecekleri kişilerle de iş bahanesiyle yüz yüze görüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.