Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Hiçbir teröristi ayırt etmeden PKK'sıyla, PYD/YPG, DEAŞ'ı ve FETÖ'süyle topyekün mücadele içindeyiz. Biz teröristlerle mücadele ederken hemen sınırlarımızda, yanı başımızda terör ordusu oluşturulmasına da asla müsade etmemiz söz konusu olamaz" - "Bazı yabancı haber kanallarında bizim sivilleri katlettiğimiz, bölgedeki tarihi eserlere zarar verdiğimiz gibi yalan haberlerle dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Bilsinler ki gerçek, bundan çok farklı. Biz ne DEAŞ gibi oradaki tarihi mekanların yok edilmesine izin veririz ne de bir tek sivilin, kadının, çocuğun öldürülmesine müsade ederiz"

31 Ocak 2018 Çarşamba 16:52
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hiçbir teröristi ayırt etmeden PKK'sıyla, PYD/YPG, DEAŞ'ı ve FETÖ'süyle topyekun mücadele içindeyiz. Biz teröristlerle mücadele ederken hemen sınırlarımızda, yanı başımızda terör ordusu oluşturulmasına da asla müsaade etmemiz söz konusu olamaz." dedi.

Bakan Kaya, bir otelde düzenlenen, "Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"ne katıldı.

Şehitlik makamının önemine işaret eden Kaya, bu vatanın şehitlerin, gazilerin üstün fedakarlıklarıyla ve milletin üstün cesaretiyle bugünlere geldiğini belirtti.

Bin yıldır bu topraklarda adalet ve hak için mücadele edildiğini vurgulayan Kaya, bu topraklarda Çanakkale'de, Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da hain teröristlere karşı kahraman askerlerin ve milletin destan yazdığını ifade etti.

Kaya, milletin tarihten alınan ilhamla 15 Temmuz'da tanklara meydan okuduğunu, dünyaya büyük bir ders verdiğini bildirdi. Kaya, "Ne 15 Temmuz'da ne terörle mücadelede bu millet hiçbir şekilde geri adım atmadı." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bu ülkeyi bölmek isteyen dışarıda ve içeride işgal girişimine ayna tutan zihniyetin hayallerinin yıkıldığını hatırlatan Kaya, bu ülkeye terörle diz çökmek isteyenlerin kanlı planlarının bozulduğunu vurguladı.

Kaya, "Hiçbir teröristi ayırt etmeden PKK'sıyla, PYD/YPG, DEAŞ'ı ve FETÖ'süyle topyekun mücadele içindeyiz. Biz teröristlerle mücadele ederken hemen sınırlarımızda, yanı başımızda terör ordusu oluşturulmasına da asla müsaade etmemiz söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın asla birilerinin ima ettiği şekliyle yeni topraklar kazanmak için yapılmadığına dikkati çeken Kaya, PYD/YPG, PKK, DEAŞ gibi insanları ırklarına, dinlerine göre ayırıp katledenlerin her zaman karşısında, mazlumların da yanında olacaklarını bildirdi.

Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı yabancı haber kanallarında bizim sivilleri katlettiğimiz, bölgedeki tarihi eserlere zarar verdiğimiz gibi yalan haberlerle, dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Bilsinler ki gerçek, bundan çok farklı. Biz ne DEAŞ gibi oradaki tarihi mekanların yok edilmesine izin veririz ne de bir tek sivilin, kadının, çocuğun öldürülmesine müsaade ederiz. Biz oradaki sivil halkın kendi evlerinde huzur içinde yaşayabileceği bir ortamı oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz hak ve adalet mücadelesi."

Mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceklerine dikkati çeken Kaya, Afrin'de huzurlu ve güvenli bir bölge oluşturulduktan sonra Suriyelilerin evlerine yurtlarına dönmek için gün saydığını kaydetti.

- Şehit yakınları ve gazilere madalyaları takdim edildi

Ankara Valisi Ercan Topaca da Türkiye'nin tarihin her döneminde bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını, kalmaya da devam edeceğini belirtti.

Topaca, bu durumun Türkiye'nin coğrafi öneminden, insanlığa hizmet, adalet konusundaki girişimlerinden ve dünyadaki haksızlıklara, zulümlere karşı çıkmasından kaynaklandığını söyledi.

Bu sıkıntıların Çanakkale'de, milli mücadelede, 15 Temmuz'da aşıldığını, bundan sonra da aşılacağını ifade eden Topaca, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı ile dünyada adalet ve refahın tesisi mücadelesinin yürütüldüğünü aktardı.

Konuşmaların ardından, Bakan Kaya ile Vali Topaca şehit yakınları ve gazilere madalyalarını takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.