Divriği Kaymakamlığından halk pazarında drone ile denetim

SİVAS (AA) - Sivas'ın Divriği ilçesinde drone ile halk pazarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Divriği Kaymakamı Mehmet Bek yönetiminde gerçekleştirilen denetimde, İlçe Emniyet Müdürlüğü...

16 Aralık 2020 Çarşamba 15:39
Divriği Kaymakamlığından halk pazarında drone ile denetim

SİVAS (AA) - Sivas'ın Divriği ilçesinde drone ile halk pazarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Divriği Kaymakamı Mehmet Bek yönetiminde gerçekleştirilen denetimde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Çarşı Mahallesi’nde kurulan halk pazarında ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde maske kullanımı ve sosyal mesafeye uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Drone de kullanılan denetimler hakkında bilgi veren Kaymakam Bek, ilçede koronavirüs denetimlerinin aralıksız olarak sürdüğünü söyledi.

Vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını isteyen Bek, “Alınan kararlara uymayan vatandaşlara adli ve idari yönden cezai işlem uygulanacak. Amacımız, vatandaşlarımıza ceza yazmak değildir. Ama koronavirüs vaka artışlarının ortadan kalkması için bu tür tedbirlere hepimizin riayet etmesi gerekir." dedi.

Ayrıca denetimlerde, "Ev oturmaları, altın günleri, doğum günleri, hasta ziyaretleri zorunlu olmayan toplanmalar yasaklanmıştır. Hes kodu almayan esnaflar ve vatandaşlar pazar alanına alınmayacaktır. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara adli ve idari yönden cezai işlem uygulanacağının bilinmesi ve gereğinin yapılması önemle rica olunur." anonsu yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.