Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Maldivler Din İşleri Bakanı Cemal ile görüştü

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Maldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı İlyas Cemal ile bir araya geldi.Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Cemal ve beraberindeki heyet, Başkan Erbaş'ı makamında...

03 Ağustos 2021 Salı 14:23
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Maldivler Din İşleri Bakanı Cemal ile görüştü

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Maldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı İlyas Cemal ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Cemal ve beraberindeki heyet, Başkan Erbaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, din eğitimi ve din hizmeti alanında Maldivler ile iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

Sadece yurt içinde değil, yurt dışından gelen öğrencilere de eğitim desteği verdiklerini ifade eden Erbaş, "Bu bağlamda Maldivler'e de gerek oradan öğrenci getirip burada hafız yetiştirme, gerekse buradan bir hoca gönderip orada hafızlık eğitimi verme konusunda yardımcı olmaya hazırız. Bu konudaki tecrübelerimizi her zaman Maldivler halkıyla paylaşmaya hazırız." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, 111 ülkeden gelen öğrencilerin Türkiye'deki imam hatip liselerinde ve ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladıklarını belirten Erbaş, Maldivler'den gönderilecek öğrencilere de aynı desteği verebileceklerini bildirdi.

Maldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı İlyas Cemal de Türkiye'de bulunmaktan büyük şeref duyduğunu dile getirerek, "Dünyadaki tüm Müslümanlar Türkiye'nin İslam'a yaptığı hizmetlerden gurur duyuyor. Kur'an-ı Kerim'e Türkiye'de büyük önem verildiğine şahit olduk. Bu konuda sizinle iş birliği yapmak istiyoruz. Türkiye'nin desteği bizim için çok önemli. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.