Doktor ve mühendislerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

- Kayseri'de doktor ve makine mühendisleri, Türk Tabipler Birliği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin bildirilerine tepki gösterdi

29 Ocak 2018 Pazartesi 15:42
Doktor ve mühendislerden

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de doktor ve makine mühendisi meslek birlikleri, Türk Tabipler Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin bildirilerini kınadı.

Mühendisler Odası Kayseri Şubesi konferans salonunda basın açıklaması yapan şube başkanı Dursun Ayyıldız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör unsurlarına karşı Suriye'nin Afrin bölgesine başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Bazı meslek örgütlerinin üst birliklerinin, harekatı barış ve insani kavramlarını alet ederek eleştirmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Ayyıldız, "Bu eksende TBB ile aynı görüşte olduğunu ifade eden bağlı bulunduğumuz Makine Mühendisleri Odası'nın üst birliği TMMOB'nin görüşlerine katılmadığımızı ifade eder, yüce Yaradan'dan ordumuza ve milletimize güç vermesini ve muzaffer kılmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

- "TBB millilik vasfını kaybetmiştir"

Kayseri'de faaliyet gösteren özel bir hastanenin doktorları da TBB'nin bildirisine tepki gösterdi.

Doktorlar adına basın açıklaması yapan Mustafa Demirel, TBB'nin bildirisini kınadıklarını, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını kaydetti.

Demirel, "Ne yazık ki TBB, ülkemizde zaman zaman PKK'nın yapmış olduğu terör eylemlerinde şehit olan doktor, asker ve emniyet mensuplarına yönelik saldırılara tepki vermezken, Afrin operasyonun haklılığını tüm dünya kabul ederken, bu şekilde açıklama yapması bizi derinden yaraladı." diye konuştu.

Eski il sağlık müdürü Faruk Ortaköylüoğlu ise "TBB, maalesef devletimizin yaptığı operasyonlara karşı çıkarak büyük bir hata işlemiştir, millilik vasfını kaybetmiştir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.