DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Eskişehirlilere müjde

ESKİŞEHİR (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Eskişehir Odunpazarı 1 Nolu Dere Sel Kapanı" projesinin tamamlandığını belirterek, "Projemizi tamamlayarak hizmete aldık. Bu...

04 Ağustos 2021 Çarşamba 10:20
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Eskişehirlilere müjde

ESKİŞEHİR (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Eskişehir Odunpazarı 1 Nolu Dere Sel Kapanı" projesinin tamamlandığını belirterek, "Projemizi tamamlayarak hizmete aldık. Bu sayede Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi taşkınlardan korunacaktır. Projenin Eskişehir ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamada, DSİ'nin Eskişehir’e yaptığı yatırımlarla toprakların su ile buluşturularak vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmesi dışında, derelerdeki taşkın riskinin de azaltıldığı kaydedildi.

Eskişehir'de son dönemde yapılan su yapılarının artması ile bölgedeki tarımsal faaliyetlerin de geliştiğine yer verilen açıklamada, baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra, taşkın koruma tesislerinin önem arz ettiğine değinildi.

Açıklamada, "Eskişehir Odunpazarı 1 Nolu Dere Sel Kapanı" projesine ilişkin DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın şu cümlelerine yer verildi:

"Eskişehir Odunpazarı 1 Nolu Dere Sel Kapanı projesini tamamlayarak hizmete aldık. Proje ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi taşkınlardan korunacaktır. Projenin Eskişehir ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Proje ile dipsavak cebri boru ve 55 bin metreküp dolgu imalatı yapıldı. Dolusavak imalatları, vana odası ve su alma yapısı bitirildi ve proje tamamlandı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.