Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi, okullara yardımcı personel desteği istiyor

NİĞDE (AA) - Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, okullardaki yardımcı personel ihtiyacının kalıcı olarak giderilmesi gerektiğini bildirdi.Orhan, sendika binasında yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimin nitelikli ve verimli...

07 Ekim 2021 Perşembe 12:59
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi, okullara yardımcı personel desteği istiyor

NİĞDE (AA) - Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, okullardaki yardımcı personel ihtiyacının kalıcı olarak giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Orhan, sendika binasında yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimin nitelikli ve verimli bir şekilde devam ettirilebilmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen çok sayıdaki okulun yardımcı personel açığının giderilmediğini ileri süren Orhan, şunları kaydetti:

"TYP kapsamında alınan personel de ihtiyacı karşılayamıyor. Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu kalıcı olarak çözülememekte, her eğitim öğretim yılının başında sorun kendini tekrar etmektedir. Bu sorunun kökten çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.