Emniyetten öğrencilere teröre karşı bilgilendirme

- Ankara Emniyet Müdürlüğünce terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi amacıyla, farklı okullardan 45 kız öğrencinin katılımıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:55
Emniyetten öğrencilere teröre karşı bilgilendirme

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğünce terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi amacıyla, farklı okullardan 45 kız öğrencinin katılımıyla Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, teröre karşı bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında, terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi için okul çağlarından itibaren gençlerin terörden korunması, terör faaliyetlerine karşı farkındalık oluşturulması, şiddete varan aşırılıkların önlenmesi ve terör örgütlerinin propagandalarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Öğrencilere ortak yaşama kültürünün kazandırılması ve önyargıların kırılması amacıyla, Ankara'nın çeşitli ilçelerinde eğitim gören 45 kız öğrencinin katılımıyla, 6-9 Nisan'da Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nda "Genç Adımlar Kampa" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde, gençlerin yasadışı oluşumlar tarafından yanlış yönlendirilmesinin engellenmesi, terör örgütlerinin propagandalarından korunması, Türkiye'nin sahip olduğu etnik, dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi hedeflendi.

Bu doğrultuda öğrencilere seminerler verildiği etkinlikte, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerle hoşça vakit geçirmeleri ve kaynaşmaları sağlandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.